Autonieuws: Officieel

Deze twee speciale Maserati’s zetten hun nog specialere voorgangers in de bloemetjes

Maserati heeft eens een échte supercar met de MC20, maar dat is stiekem niet voor het eerst. 20 jaar geleden hadden de Italianen al eens een compromisloze krachtpatser in de catalogus maar de kans is groot dat je die intussen al vergeten was. Reden genoeg om die MC12 te eren met twee speciale edities.

Precies 20 jaar geleden ging Maserati terug racen, en dat na bijna vier decennia afwezigheid uit de competitiewereld. Het merk had met andere woorden een knaller van een auto nodig om meteen weer indruk te kunnen maken en die knaller vonden ze in de vorm van de MC12. Dat was onderhuids in essentie een Ferrari Enzo, maar dan in een Maserati-getinte koets… O ja, en nog stukken zeldzamer dan zo’n Ferrari want terwijl er van de Enzo 500 stuks werden gebouwd, leverde Maserati slechts 50 MC12’s aan klanten.

Nog zeldzamer

Nu is er echter een manier om toch een beetje van zo’n MC12 in huis te halen als dat je tot nu toe nooit gelukt is. Maserati heeft namelijk twee speciale edities voorgesteld van zijn MC20 — zeg maar de spirituele opvolger van de MC12 — en ben je een beetje thuis in het raceverleden van het merk, dan kunnen hun kleurstellingen je wel eens bekend voorkomen. Dat geldt vooral voor de MC20 Icona want diens wit-blauwe combo kenden we van de straatversie van de MC12, de MC12 Stradale. De MC20 Leggenda verwijst daarentegen naar de raceklare MC12 GT1 compleet met z’n zwarte koets en een opvallend azuurblauw dak.

Image
Maserati MC20 Icona Leggenda 2024

Het blijft trouwens niet bij die kleurtjes want daarnaast trakteert Maserati beide speciale edities ook op de nodige ‘Fuoriserie’-personalisaties. Zo steken de merklogo’s van de Icona bijvoorbeeld in ’t wit behalve op de naaikapjes van de wielen, waar ze net als de remklauwen blauw gelakt worden. Verder vind je een Italiaans vlagje op de wielkasten — en geen paniek, Italiaanse overheid, want de MC20 wordt in je land gebouwd. Veel exemplaren plant Maserati echter niet van dit tweetal te bouwen, want het blijft bij een oplage van 20 stuks per speciale editie… Jawel: daarmee zijn ze dus gewoon nog zeldzamer dan de échte MC12.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen