Deze Ferrari Enzo is zo nieuw... dat 'ie nog in de plastic zit

Ferrari Enzo Sothebys new

Maak kennis met één van de meest zeldzame Ferrari's Enzo ter wereld. Want hoewel 20 jaar oud, werd hij nooit ingeschreven en is zelfs de fabrieksplastic er nog niet af. Altijd zelf de plastic van de rempedaal van een Enzo willen trekken? Hier is je kans!

Veilingshuis RM Sotheby’s heeft weer een knaller van een auto te pakken. Want in Canada wordt een Ferrari Enzo geveild met amper 227 kilometer op de teller. Nog wat straffer? Hij werd nooit ingeschreven. Nog straffer? De fabrieksplastic hangt er nog op. Kijk, over een perfect "gecapsuleerde" Enzo gesproken.

Waarom?

Het verhaal van deze Ferrari Enzo valt op z'n minst eigenaardig te noemen. Zo werd deze in 2003 gebouwde Enzo verscheept naar Japan maar werd hij daar nooit ingeschreven. 20 jaar lang heeft deze Enzo dus geen stuk asfalt gezien. Straffer nog, gedurende die 20 jaar werd de plastic, die geplaatst wordt om de auto te verschepen, niet verwijderd. Zelfs de sleutel en 3-delige bagegeset zitten nog in hun plastic verpakking.

Ferrari Enzo Sothebys new

Alsof dat nog niet uitzonderlijk genoeg is, werd de Enzo uitgevoerd in de grijze koetswerkkleur Argento Nürburgring 101/C. Een kleur die volgens RM Sotheby’s maar op 8 andere Enzo's werd gespoten. In combinatie met het bruin lederen interieur (Cuoio) kan dit wel eens de enige Enzo zijn die op deze manier werd samengesteld. Wat deze Enzo moet kosten na 20 jaar stilstand (lekker gezond voor de 6-liter V12 achterin)? Uw gok is zo goed als de onze! Al weten we dat hij tussen 15 en 17 maart zal geveild worden. Eentje voor gegoede mensen met een plastic-fetish alvast.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws