Autonieuws: Teaser

Volkswagen Golf facelift laat zijn verlichte logo zien [VIDEO]

Hou je klaar, want Volkswagen gaat één van zijn meest iconische modelletjes onder handen nemen. De Golf wordt straks namelijk gefacelift en we krijgen alvast een voorsmaakje van zijn verlichting in de kerstboodschap van het merk... En die verlichting pakt al zeker uit met één opvallende nieuwigheid.

De Volkswagen Golf is zo'n auto die letterlijk iedereen kent, of je nu een Autofan bent of niet. Hij schopte het dan ook jaar na jaar tot de top van de bestverkochte modellen van Europa... Of tenminste: tot een paar jaar terug want sindsdien zakt de Volkswagen der Volkswagens steeds dieper weg in de top-10. Aan de facelift voor de huidige Golf dus om die achterstand in te halen, en daarvoor grijpt hij naar de nieuwste trend in autoland.

Meer LED's, meer gebruiksgemak

Volkswagen heeft namelijk een eerste beeld van de vernieuwde Golf de wereld in gestuurd, verborgen in de kerstboodschap van CEO Thomas Schäfer. Zo zien we de hatchback helemaal op het einde van de video in de duisternis staan maar desondanks is er flink wat te zien in de teaser. De verlichting van de Golf staat namelijk aan, waardoor we kennismaken met zijn vernieuwde koplampen die bij sommige versies blijkbaar opnieuw verbonden worden door een LED-strook. Nog opvallender is echter wat er onder die LED-strook staat, want daar leren we dat de Golf net als de gefacelifte Touareg mag pronken met verlichte VW-logo's.

Dat is natuurlijk niet het enige dat we van de facelift mogen verwachten, want Volkswagen liet eerder al het één en ander los over het interieur. De Golf zou naast nieuw infotainment namelijk ook uitpakken met fysieke knoppen op het stuurwiel terwijl daar momenteel nog aanraakgevoelige exemplaren zitten. Zo moet de vernieuwde Golf terugkeren naar dat wat de auto voorheen zo populair maakte: dat iedereen en hun grootmoeders ermee overweg konden... Dus wat denk je: volgend jaar terug bovenaan de lijst van bestverkochte auto's in Europa?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen