Autonieuws: Varia

Athlon wil dat we achterwaarts parkeren

Volgens leasemaatschappij Athlon kunnen we beter achterwaarts - met de achterkant eerst dus - in een parkeervak rijden. Tegenwoordig rijdt iedereen een parkeerplaats in met de snuit eerst maar dat is niet de beste oplossing wat Athlon betreft.

Bij Athlon pleiten ze ervoor om het te verplichten. Volgens Pieter Goossens, communicatieverantwoordelijke van het bedrijf zitten er veel voordelen aan het achterwaarts parkeren.

"Als je bij vertrek gewoon vooruit kan rijden, heb je een veel beter zicht op de omgeving," klinkt het, "dat is veiliger en vermijdt ook ongevallen. Je ziet bij het inrijden ook gewoon veel beter hoe groot een plekje nu precies is. En als je wil wegrijden, dan kan het zijn dat rondom jou intussen andere auto's staan, zoals een camionette, die het zicht belemmert."

Ook voor het milieu zou het een stuk beter zijn, uitmanoeuvreren met een koude motor kost meer energie dan inrijden met een warmgedraaide motor.

Het is overigens geen loos argument, Athlon liet een proefproject in Nederland lopen. Toen bleek dat er 30 procent minder ongevallen gebeurden bij mensen die achterwaarts in de parking gereden waren.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen