Officieel: Skoda Rapid

Met de Skoda Rapid vult Skoda een gaatje dat er kwam toen de Octavia een stukje groter werd. Anders dan de eerdere Fabia berline is deze Rapid een geheel zelfstandig model. Hij is 4,48 meter lang en 1,70 meter breed. Skoda speelt met licht en schaduw door scherpe lijnen aan te brengen op de wagen.

Ook steken ze er wat van een coupé in, vanwege de aflopende daklijn. Het A-segment maakt 36 procent uit van de wereldwijde verkoop van auto's, aldus Skoda, de sedans nemen daarvan 42 procent voor hun rekening. Reden genoeg om daar dus ook een wagen te hebben.Heb je hem al eens eerder gezien? Dat kan, want hij stamt af van het

Mission L concept en ook de Seat Toledo ziet er gelijkaardig uit. De Skoda Rapid wordt voorgesteld op het salon van Parijs in september. Tegen dan zullen ook de prijzen en motorisaties bekend moeten zijn. De verkoop start eind 2012.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kenny 22:48
afbeelding van Kenny

@ j3T, nope. Skoda gaat het MQB-platform pas op de nieuwe Octavia gebruiken. Deze staat nog op het 'oude' platform, idem aan de huidige Jetta.

OT: knappe verschijning. Ik vind dat Skoda hiermee zelfs redelijk origineel uit de hoek komt. Ze geraken zo stilaan het 'cheap-ass VW' imago kwijt. Je ziet het enkel aan de details dat dit een goedkoper broertje is van de Jetta: zijdelingse pinkers in de flanken i.p.v. de spiegels, structuur van de koplampen, deurklinken, ...

Sven 13:45
afbeelding van Sven

hups, Kenny was me voor. Deze staat inderdaad nog op het oude platform. Voor de motoren voorzien ze twee diesels en vijf benzines, die ze overnemen van de Roomster en Fabia.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws