Live in Parijs 2014: Volkswagen Passat pocht met R-line

volkswagen-passat-facelift-parijs-2014_01

Sinds een paar maanden is de Volkswagen Passat aan haar achtste generatie toe. Vandaag stalt Volkswagen die achtste uit op hun stand in Frankrijk. Zowel berline als variant zijn er te zien.

Volkswagen kiest er dus voor om beide samen voor te stellen en niet zoals vroeger te wachten met de Variant-versie. Dat is deels omdat de Variant een groot deel van de verkopen van de Passat uitmaakt, groter dan bij andere modellen het geval is.


Vw passat B8 parijs

Voor zijn opwindende lijnen moet je een Passat nog altijd niet kiezen. Al heeft het designteam een serieuze sprong voorwaarts gemaakt sinds de B7, de wagen die ook als Passat 6,5 wordt betiteld.

Vw passat B8 parijs

Volkswagen mag als grootste merk in de groep gebruik maken van items die je ook bij andere merken terugvindt. Dan hebben we het over het grote navigatiescherm of het TFT instrumentenpaneel dat we tussen de tellers in zien. Een analoog klokje is er nog steeds, al is dat zowat het enige dat je aan de vorige generatie doet denken.

Vw passat B8 parijs

Onder de kap plaatst Volkswagen de nieuwste generatie motoren. Die deden hun intrede bij de Golf en worden stilaan uitgebreid naar andere modellen. Opvallendste versie is misschien wel de 2.0 TDI met 240 pk, want het is de eerste maal dat een Passat in dieselvorm meer dan 200 pk onder de kap heeft. De benzineversie heeft die kaap natuurlijk al lang overschreden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws