VW California XXL is Crafter in kampeermodus

vw-california-xxl-concept_1

Bij Volkswagen bouwen ze eens graag een kampeerwagen. De California is sinds jaar en dag een vaste waarde, nu willen ze een stapje groter gaan met de California XXL, op basis van de grotere Crafter.

Ik geef grif toe, ik heb de kampeermicrobe te pakken. In het voorjaar met de daktent naar verlaten stranden, deze zomer met de familie in een tentenkamp ergens in Frankrijk. Nogal wiedes dat het nieuws over een nieuwe Volkswagen kampeerauto dan in het oog springt.

Voorlopig gaat het nog om een studiemodel, eentje zoals de Volkswagen Golf Alltrack Country er ook eentje was. Geen daktent op deze Crafter echter, want de blob die bovenop deze California XXL verschijnt doet menig slaapcabine van Poolse autovrachtwagens verbleken.

Wat bij de California een wegklapbaar dak is, is bij de California XXL een vast verhoogd dak geworden. Een uitklapbaar gedeelte is er ook, zodat je nog wat meer ruimte kan creëren. Ook krijgt deze California XXL een sanitaire ruimte, waardoor je niet meer met je toiletrol over de camping hoeft te lopen. Verder zien we allerlei luxe in de wagen verschijnen. Het gevaarte is 2,9 meter hoog, wat je dus aan een hoger toltarief over de Franse Péages laat rijden.

De Volkswagen California XXL concept car ziet het licht op het Caravan Salon 2017 in Düsseldorf.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws