Officieel: Alfa Romeo Tonale concept is plug-in-Italiaan (2019)

alfa romeo tonale concept

Op het autosalon van Genève pakt Alfa Romeo uit met de Tonale concept, een vooruitblik op een C-segment SUV die het merk zal lanceren mét een plug-inaandrijving. Op korte termijn misschien wel het volumemodel voor Alfa.

Naar goede Italiaanse gewoonte is de wederkeer van Alfa Romeo niet zo explosief als ze zelf uit willen maken. Met de Giulia en Stelvio heeft het merk haar range vernieuwd met 2 nieuwe modellen maar daar blijft het ook wat bij. Tot nu, want het merk presenteert op het autosalon van Genève de Tonale. Een concept weliswaar maar wel eentje die spoedig een productie-afgeleide moet krijgen.

C SUV

Dat productiemodel zal onder de Stelvio komen te staan en moet openlijk de strijd aangaan met rakkers zoals de Audi Q3, BMW X1 en Mercedes GLA. Zoals grote broer Stelvio zal de Tonale vooral op designvlak zich willen distantiëren van de concurrentie en het moet gezegd; de Tonale ziet er uit als een Italiaanse schoonheid.

alfa romeo tonale concept

Vooral de koplampen die knipogen naar de exemplaren op de 159 van weleer krijgen onze stempel der goedkeuring. Het is evenwel nog afwachten hoeveel details van deze concept car het uiteindelijk productiemodel zullen halen. Maar Alfa kennende hebben we hier een goed oog op.

Plug-in

Niet enkel is deze Tonale belangrijk omdat hij zal opereren in het grootste SUV-segment, het is tevens de eerste Alfa Romeo die aan de stekker zal gaan. Nee, dan hebben we het niet over startkabels, menig Alfa ging 'm al voor, wel over een plug-inaandrijving. Op z'n Italiaans rept Alfa Romeo met geen woord over de specs van die aandrijving. Hoe groot de verbrandingsmotor dan wel het accupakket zal zijn. Uw gok is zo goed als de onze. Wel weten we dat de elektromotor op de achteras komt te liggen. Waardoor we kunnen aannemen dat deze Tonale het met vierwielaandrijving doet, toch?

alfa romeo tonale concept

Nog even naar het interieur. In de concept car biedt die plaats aan 4 inzittenden en twee joekels van schermen. Die schermen, komen zonder twijfel naar het productiemodel, de ander interieurdetails (check die middentunnel!) lijken ons de oversteek niet te maken. En nu, nu is het aan Alfa om zo snel mogelijk deze concept af te leveren in zijn productieplunje.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
JRE 13:09
afbeelding van JRE

Mocht ik een euro krijgen voor elke keer dat op deze site "op z'n Italiaans" of "naar Italiaanse gewoonte" getypt staat met daarna een of ander cliché, ik kon elke maand een nieuwe Alfa kopen.

Sven 15:23
afbeelding van Sven

Wij sparen met je mee! Een cliché af en toe kan best, volgens ons. We zijn al blij dat de eerste comments niet over de startkabels in het artikel gaat.

Techno Patat 22:32
afbeelding van Techno Patat

Ik wil het zelfs al niet meer doen. Ik wist dat het van Yves komt en die schoffeert graag menig mens... Terwijl ik er net van overtuigd ben dat het bij Alfa romeo minder voorkomt dan bij anderen. Roest of electronische smeerlapkes ga ik niet ontkennen (al zijn er vooral een paar modellen die de naam voor alle modellen verzieken. Maar dat de motor van een Alfa altijd draait kan je op rekenen!

Quin 09:33
afbeelding van Quin

Dat kon ik spijtig genoeg niet zeggen toen ik in Duitsland met m'n Giulietta van 5 jaar in panne stond en ik ze achteraf aan bijna schrootpremie heb moeten verkopen omdat motor volledig in friet was zonder aanwijsbare reden :D .

Yvesw 09:49
afbeelding van Yvesw

Laat de Alfa-games beginnen!!! :D

Als het een troost mag zijn: 5 Reeksen vanaf het Bangle-tijdperk met de 2-liter diesel hebben vaak de neiging om in de fik te vliegen. Kijk, ik viseer geen minderheden en schoffeer iedereen!

Quin 09:57
afbeelding van Quin

Don't get me wrong, ik hou nog steeds van Alfa. Als ik het geld zou hebben, stond er meteen een Stelvio voor de deur :D .

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws