Toyota FT-SE toont toekomst voor GR (2023)

Toyota FT-Se concept

De toekomst van Toyota's sportieve afdeling Gazoo Racing? Die is uiteraard elektrisch. Met de FT-Se blikt het Japanse merk alvast even vooruit op een elektrische toekomst voor de GR 86 en GR Supra.

Saillant detail: de FT-Se die Toyota nu vanonder doek haalt is eigenlijk helemaal geen nieuwe concept. In 2021 kregen we deze sportieveling namelijk al voor het eerst te zien toen het Japanse merk uit het niets een compleet elektrische line-up toonde. Nu goed, Toyota vindt het nu tijd om wat meer in te gaan op de details.

Beperkte info

Berg je enthousiasme echter maar wat op, want de term "details" is misschien wat overdreven. Toyota rept namelijk met geen woord over technische details. Wel toont het Japanse merk hiermee zijn sportieve toekomst. Bij die toekomst staat volgens Toyota een auto centraal die meegroeit met zijn bestuurder via software-updates. Juist ja, dat doet ook niet meteen ons sporthart sneller slaan.

Het design van deze FT-Se dan weer wel. Want Toyota toont een rasechte tweezitter met geometrische lijnen. Binnenin zou een hypermoderne instrumentencluster met de aandacht lopen, terwijl kniekussen je lichaam beschermen tegen de G-krachten tijdens het rijden. Of deze FT-Se ooit in productie komt? Dat is koffiedik kijken. Al weten we dat Toyota een elektrische sportwagen plot. Als je dan 1 en 1 verbindt...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws