Dit blijft er over van deze BMW X5-kloon na vijf jaar [Video]

bmw-x5-kloon-ceo-filmpje

Ken je de Shuanghuan Automobile CEO nog? Een Chinese kopie van de BMW X5 die voor een appel en een ei verkocht werd. Ook in Europa. Al vonden maar een handvol exemplaren een eigenaar. Eén ervan, een Duitse journalist, toont na vijf jaar en zo'n 100.000 km wat er over blijft van de Chinese bouwkwaliteit en besluit de CEO ook nog eens op te blazen voor de camera. Kijkplezier gegarandeerd!

Bij BMW zaten ze enkele jaren terug met de handen in het haar. Plots was daar een Chinees merk dat een kopie van de X5 aanbood voor een fractie van de prijs. De Duitsers spanden een rechtszaak aan, maar kregen toch geen gelijk (van een Italiaanse rechtbank). Het resultaat? Shuanghuan Automobile mocht de CEO verkopen in Europa. Reden genoeg voor Duitse journalist Wolfgang Blaube om er ééntje aan te kopen. Niet om een dikke middenvinger op te steken naar BMW, wel om te onderzoeken hoe goed de wagen in elkaar steekt.

Nu, vijf jaar en zo'n 100.000 kilometer later doet hij zijn verhaal bij AutoBild. Een verhaal dat bijna te maf is om waar te zijn. Roest, roest overal. En hoewel het filmpje van Duitse makelij is, zeggen de beelden genoeg. O ja, op het einde blazen ze de wagen ook nog eens op. Reden genoeg om te kijken dus:

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
YPRS 17:47
afbeelding van YPRS

Staat wel redelijk dicht op het einde bij die ontploffing :-)

Mesoerrie 20:33
afbeelding van Mesoerrie

amai, nooit verwacht dat het zo erg kon zijn in 5j

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws