Ghosn-saga continues: nu ook Renault-topman op de schopstoel?

Renault Nissan Bolloré Senard

Nadat voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn in opspraak kwam en een rechtszaak aangespannen kreeg, staat nu ook Renault-CEO Thierry Bolloré onder druk. Dat schrijft de Franse krant Le Figaro.

Renault en Nissan lijken vastbesloten schoon schip te maken. Nadat Nissan eerder voormalig CEO Carlos Ghosn de laan uitstuurde en ook Hiroto Saikawa ontslag nam aan de top van het Japanse merk, lijkt nu ook het managementzitje van Renault-CEO Thierry Bolloré onder druk te staan.

Bolloré, een protégé van Ghosn en nummer twee tijdens diens ambtsperiode, krijgt steeds meer tegenwind als CEO van Renault. De Franse overheid, aandeelhouder van de Franse constructeur, en Jean-Dominique Senard, voorzitter van de raad van bestuur bij Renault, zouden nog maar weinig vertrouwen hebben in Bolloré.

Senard zou een van de dagen Renaults raad van bestuur vragen om de zoektocht naar een nieuwe CE te starten. Geen evidente opgave, want er staat eigenlijk geen duidelijke opvolger in de coulissen klaar. Maar de wissel van de macht bij beide merken zou het vertrouwen binnen de Renault-Nissan-alliantie moeten herstellen. Dat vertrouwen kreeg flinke klappen toen de zaak-Ghosn aan het licht kwam.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws