Herrijst Hummer volgende maand als elektrisch automerk?

Hummer EV elektrisch Rumour Gerucht

Steeds meer geruchten in de wandelgang lijken er op te wijzen dat moederhuis GM een wederkeer van mythisch automerk Hummer plot. Niet meer met benzine slurpende gigantische SUV's in het aanbod, wel met EV's. Volgende maand zou de wederkeer wel eens kenbaar kunnen gemaakt worden tijdens de Super Bowl.

Een nieuw verslag van The Wall Street Journal zegt dat Hummer groot uit zal pakken met een reclamevideo tijdens de Super Bowl op 2 februari. Volgens datzelfde bericht betaalde moederhuis GM NBA-legende LeBron James om deel uit te maken van de video.

Pick-up

Het gerucht doet al langer de ronde dat General Motors plannen heeft om Hummer te herlanceren. Deze keer niet als merk dat particuliere versies bouwt van legervoertuigen, wel als elektrisch automerk.

Hummer EV elektrisch Rumour Gerucht

Wie nu uitkijkt naar een Hummer H2 met elektrische aandrijflijn is er aan voor de moeite. Volgens The Wall Street Journal zal Hummer een elektrische pick-up op de markt brengen. Die moet dan binnen een jaartje of twee op de markt worden gebracht. Geen slechte timing, want ook Ford plot een elektrische pick-up. Net zoals Rivian met de R1T en uiteraard Tesla met de Cybertruck.

EV-plaatje

De keuze voor een pick-up lijkt eigenaardig... maar vergeet niet dat de carrosserietype heer en meester blijft in de VS. Met de Ford F-150 als absoluut verkoopmonster. De elektrische Hummer zou in GM's EV-plaatje passen dat de komende jaren bestaat uit een portfolio met meerder elektrische SUV's en pick-ups.

Hummer EV elektrisch Rumour Gerucht

Op 2 februari weten alvast hoe serieus de geruchten zijn. Want dan vindt de Super Bowl plaats.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws