Plot Porsche Taycan GT met +1.000 pk?

Porsche taycan GT info gerucht

Porsches elektrosedan Taycan is ondertussen alweer 4 jaar op de markt, waardoor een update om de hoek loenst. Die facelift kan wel eens een nieuw topmodel met zich mee brengen, een Taycan GT met meer dan duizend pk. Kwestie van de Tesla Model S Plaid het vuur aan de schenen te kunnen leggen.

Het moet zonder twijfel pikken bij sportwagenmerk Porsche. Want hoewel de Taycan Turbo S bezwaarlijk om vermogen verlegen zit (761pk), gaat de Amerikaanse Tesla Model S Plaid daar vlot over met zijn 1.020 pk. Zelfs het Chinese Zeekr heeft tegenwoordig een overtreffende trap met de 001 FR, een 1.265 (!) pk sterke elektrosedan. Volgens de laatste info is Porsche echter ergens op aan het broeden: de Taycan GT.

"GT"

In analogie met de Cayenne Turbo GT moet die "Taycan GT" de meest potente Taycan van het gezelschap worden. Het kan dan ook geen toeval zijn dat er de laatste tijd een meer heftige bespoilerde Taycan testwagen zijn rondjes draait op de Nürburgring. Hoewel we hoegenaamd geen specs hebben, gonst het in de wandelgangen dat de GT uit zal pakken met meer dan 1.000 pk. Niet onlogisch, gezien zijn directe concurrenten dat ook al doen. Absurd? Uiteraard.

Porsche taycan GT info gerucht

Ook de timing is niet toevallig. Want met vier jaar op de teller is het een Duitse zekerheid dat Porsche binnenkort met een facelift van zijn elektrosedan op de proppen zal komen. Gek genoeg werd die niet onthuld tijdens het Duitse autosalon vorig week. Al verwachten we nog voor het einde van het jaar een bijgepunte Taycan op ons bord te krijgen. Die zal dan een nieuw topmodel met zich mee brengen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws