Audi A8 / S8 facelift krijgt LED-spielerei

Audi vond het na drie jaar tijd om het vlaggenschip een update te geven. De nieuwe A8 werd daarom lichtjes gewijzigd. De grote vernieuwing zit in de LED-verlichting.

24 led'jes achteraan in het lichtblok, verdeeld over 8 blokjes zorgen ervoor dat de Audi A8 dynamisch de richting aangeeft. De lichtjes knipperen in een vloeiende beweging, zoals we al bij de R8 facelift zagen. Vooraan doen 18 led-lampjes hetzelfde. Reden genoeg dus om je richtingaanwijzers te gebruiken. Optioneel voorziet Audi Matrix ledverlichting die de omgeving afscant en de lichtintensiteit aanpast. Ook worden tegenliggers niet langer verblind door je grootlicht. Audi koppelt het systeem aan de navigatie, zodat je bochtverlichting hebt als je moet afslaan.

audi-a8-facelift

dubbel single-frame

Verder maakte Audi werk van een hertekende voorpartij. Daar herkennen we een aangepaste grille en zien we een tweede grille onder de grote gapende muil doorgetrokken. Audi's Single-frame is niet meer wat het was. De led-strip vertoont geen knik meer en ziet er een stuk beter uit dan bij de eerste reeksen A8 van dit model, net als bij alle Audi-facelifts tegenwoordig. Achteraan is een chrome strip tussen de achterlichten het grote nieuws.

audi-a8-facelift

alle beetjes helpen

Onder de kap ook wat wijzigingen. De 3.0 TFSI krijgt er 20 pk bij tot een totaal van 310 pk. De 4.0 TFSI V8 biturbo heeft er nu 435 in plaats van de eerdere 420 pk en jaagt in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Audi monteert het Cilinder-On-Demand systeem, zodat de helft van de cilinders wordt uitgeschakeld als het volledige vermogen niet wordt benut. Uit de 3.0 TDI wordt 258 pk gepuurd, de 4.2 TDI heeft er 385.

audi-a8-facelift

Ook de A8 Hybrid, A8 L en S8 krijgen de nieuwigheden van de facelift. Motorisch wordt daar niets gewijzigd.

audi-s8-facelift

De Audi A8 in faceliftlivrei wordt voorgesteld op het salon van Frankfurt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 10:34
afbeelding van Carlos

Heerlijke wagen. Meer kan ik niet zeggen ^^ Het is een mastedont maar wel een verdomt knappe!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws