Mercedes V-klasse is meer luxepaard dan bestelwagen

mercedes-v-klasse-2014

Het gebeurt niet vaak dat een merk een nieuwe bestelwagen presenteert maar vandaag doet Mercedes dat met de V-klasse. Al is bestelwagen misschien wat oneerbiedig, want de V-klasse neemt heel wat over van de C-klasse en zijn broeders.

De V-klasse was vroeger steeds een afgeleide van de Vito, al noemde men hem de laatste tijd liever Viano. Nu is de V-klasse benaming dus terug, Mercedes legt daarmee de nadruk op de relatie met de andere 'klasses' in het aanbod. De V-klasse moet ook het publiek aanspreken dat normalerwijze voor een R-klasse zou kiezen, dus dat het aan comfort niet ontbreekt kan je wel raden.

bekende lijnen

De binnenzijde van de V-klasse kon je eerder al zien. Het dashboard trekt de lijn die je voor het eerst op de S-klasse zag door. Het stuurwiel kan je dan weer kennen uit de C-klasse.

mercedes-v-klasse-2014

Mercedes kiest standaard voor een zeszitsconfiguratie (2+2+2), al kan je ook opteren voor een klassiekere maar minder luxueuze 2+3+3 combinatie, zodat je wat extra passagiers kan meenemen. De voorzetels zijn elektrisch draaibaar onder een hoek van 50 graden buitenom en 180 graden naar binnen toe, de achterste zetels kunnen dan weer omgevormd worden tot een luxueus bed, in optie welteverstaan.

mercedes-v-klasse-2014

In totaal is de Mercedes V-klasse, al naargelang de versies tussen de 4.895 en 5.370 millimeter lang. Om de instap te vergemakkelijken kiest Mercedes ook deze keer weer voor een schuifdeur.

drie motoren

De V-klasse krijgt in eerste instantie drie vermogensniveaus onder de kap, allen gebaseerd op de 2.1 viercilinder diesel-turbomotor. Je hebt als klant de keuze uit een een 200 CDI, een 220 CDI en een 250 BlueTEC. Die motoren zijn goed voor respectievelijk 136 pk / 330 Nm, 163 pk / 380 Nm of 190 pk / 440 Nm.

De V220 CDI verbruikt officieel gemiddeld 5,7 liter per 100 km en is met een CO2 uitstoot van 149 g/km bij de beteren van de klas.

mercedes-v-klasse-2014

Mercedes voegt een hele hoop technische snufjes toe aan de V-klasse, al komen de meeste ervan op de optielijst. Daar vind je onder andere een parkeerhulp en botspreventie. Standaard is dan weer de vermoeidheidsdetectie en de zijwindassist.

mercedes-v-klasse-2014

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Paul 22:32
afbeelding van Paul

Zolang het maar weer geen roestbak is zoals het vorige V-klassemodel. Om nog maar van de falende zelfregulerende luchtvering achteraan te zwijgen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitvallende software. Voordat ik nog eens investeer in een gloednieuwe V-klasse zal er nog heel veel te bewijzen vallen.

Peter Verheyen 01:13
afbeelding van Peter Verheyen

De vorige V ligt 10 jaar achter ons... "den oorlog" is ook reeds voorbij ze. Intussen was er de Viano, ik heb er intussen 2 gehad en geen roest en geen enkel probleem. Dat zegt natuurlijk niets maar het stenen tijdperk vergelijken met nu is niet eerlijk

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws