2 miljoenste Defender is in elkaar gestoken door Bear Grylls

lr-defender-2mil_main

Exemplaar nummertje 2 miljoen kan je als merk niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom besloot Land Rover om voor dat feestnummer een speciale Defender in elkaar te laten steken door enkele van de grootste (en bekendste) fans en om hem daarna te veilen voor het goede doel.

Twee miljoen Defenders wist Land Rover van de band te laten rollen sinds 1947. Die mijlpaal konden ze niet zomaar voorbij laten gaan. Land Rover contacteerde dan ook enkele van de grootste Defender-fans om de wagen in elkaar te steken. De man der mannen, Bear Grylls, was ook van de partij.

Het feestexemplaar pakt uit met een grijze lakkleur, zwarte accenten en een zwart interieur. Echter gaat het verder, want zowel op de carrosserie als op de stoeltjes valt een kaart van de Red Wharf baai terug te vinden; de plaats waar het originele model getekend werd in het zand. Een plaatjes waarop 'No 2,000,000' staat maakt het feest helemaal af. Echte kenners zullen de nummerplaat een leuke knipoog vinden.

Het eerste pre-productiemodel droeg namelijk HEU 166 op de nummerplaat, dit exemplaar doet het met 'S90 HUE'. Soms zit het hem in de details... Op 16 december gaat de wagen onder de hamer. De opbrengst ervan gaat naar de International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC) en de Born Free Foundation.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws