Officieel: Mercedes S-Klasse Cabrio (2015)

mercedes-s-klasse-cabrio-2015_02

Na de Sedan en Coupé vervolledigt Mercedes de S-Klasse-Drievuldigheid met de Cabrio-variant. Die belooft nu al één van de meest luxe volle manieren te bieden om dakloos rond te toeren met een ster in de grille.

Een logisch vervolg op de vorig jaar gelanceerde Coupé is deze S-Klasse Cabrio. Mercedes noemt hem alvast 'de mooiste en meest exclusieve S-Klasse in de geschiedenis van het merk'. Tijd werd het alvast, want het is sinds 1971 geleden dat Mercedes een cabriolet in deze klasse neer pootte. Visueel is het alvast de tweelingbroer van de Coupé maar dan met een kortere haarsnit. Het is te zeggen, Mercedes gaat niet voor een stalen klapdakconstructie, wel voor een stoffen exemplaar (met drie lagen isolatie) beschikbaar in zwart, donkderblauw, beige en donkerrood dat je tot snelheden van 60 km/u kan weg klappen in zo'n 20 seconden.

mercedes-s-klasse-cabrio-2015

Wat over blijft is een gescalpeerde S-Klasse Coupé waarmee heerlijk toeren valt in de warmere sterken van ons continent. Zelfs bij zonsondergang en wind moet je niet vrezen voor koude rillingen, want met THERMOTRONIC pocht Mercedes een intelligente klimaatregeling te hebben ontwikkeld die ten alle tijden voor een comfortabele temperatuur zorgt.

Air, Air, Air

Dat de Duitsers inzetten op open rondtoeren mag wel duidelijk zijn. Mercedes voorziet de S Cabrio - optioneel - namelijk van een resem technologieën die toelaten om zelfs op de noordpool in je badjas te kunnen rond bollen met het dak neer. Zo is er het bekende AIRSCARF-systeem dat warme lucht blaast in je nek, de opklappende spoiler 'AIRCAP' op de voorruit die wind uit de cabine houdt en AIR-Balance, een optie die verschillende parfumgeurtjes loslaat in de cabine.

mercedes-s-klasse-cabrio-2015

Tenslotte kan je ook nog voor het warmtecomfort-pakket gaan. Dat zorgt er voor dat bijna elke stukje leder - buiten dat op het dashboard - kan verwarmd worden. Tot en met de armleuning op de middenconsole.

Cilinderovervloed

Motorisch doet de Cabrio beroep op de blokken die ook al in het rek liggen voor de Coupé-variant. Diesels worden daarbij gemeden. Instappen doe je met minimaal acht cilinders in de vorm van de S 500 Cabrio. Goed voor 4,7-liter drukgevoede furie met 455 pk en 700 Nm.

mercedes-s-klasse-cabrio-2015

Daarboven staat meteen een variant die geprepareerd is door de heren uit Affalterbach. De Mercedes-AMG S 63 Cabrio beschikt over een 5.5 liter-V8 met 585 pk en 900 Nm en kan optioneel worden uitgerust met de 4MATIC-vierwielaandrijving. Daardoor kan de sloep met een lengte van een klein schiereiland in maar liefst 3,9 seconden naar de honderd stuiven.

Bestellen kan vanaf dit najaar, de eerste leveringen zullen volgend lente plaatsvinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws