Jaguar F-Pace nu helemaal officieel

jaguar-f-pace-006

Het C-segment is druk bevochten. Het goedkopere crossover-segment is druk bevochten. Per vandaag is ook het luxe crossover segment druk bevochten. Jaguar heeft met deze F-Pace haar antwoord klaar op wagens als de X4, Porsche Macan en ander spul.

Eerste details maar vooral foto's

Onverwacht is de komst van deze crossover niet. Tijdens de Tour de France zagen we de F-Pace al als tourwagen van Team Sky. Voor Jaguar is deze SUV een verjaardagscadeau, het merk wordt immers tachtig jaar oud.

Deze F-Pace werd op het modulaire platform gebouwd dat ook onder de XE en XF schuilt. En net zoals die twee genoemde sedans is ook deze F-Pace volledig uit aluminium opgetrokken. De wagen is 4,71 meter lang, 1,93 meter breed en 1,65 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,87 meter.

jaguar-f-pace

Onder de kap zullen twee diesels en een benzinemotor schuilen. Meer details daarvan krijgen we morgen tijdens de voorstelling op de IAA in Frankfurt.

First Edition

Om de verkoop ervan al wat aan te zwengelen en de F-Pace een eerste exclusief kantje te geven, nemen de Britten een First-Edition mee (foto's artikel). Die gelimiteerde uitvoering krijgt een 380 pk sterke V6 benzinemotor of 300 pk sterke dieselmotor onder de kap.

jaguar-f-pace

De uitvoering bestaat uit 22-inch velgen, fill-LED lichtunits, een panoramisch schuifdak en de exclusief hiervoor voorbehouden Caesium Vlue kleur. Binnenin een 12,3 inch groot InControl Touch Pro-infotainmentsysteem en Windsor-lederen bekleding.

Prijs

De F-PACE zal in België verkrijgbaar zijn vanaf mei 2016 en is te koop vanaf € 43.050.

Porsche-Centre-Antwerpen

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Adriaan 13:54
afbeelding van Adriaan

Was ook mijn eerste idee :p

Carlos 22:26
afbeelding van Carlos

Duidelijk dat Land Rover Range Rover en Jaguar tegenwoordig onder dezelfde naam gaan.
Maar hier ben ik best voor te vinden :p

Bernard 10:55
afbeelding van Bernard

Zowel exterieur en interieur van grote klasse getuigend. Macan heeft een geduchte concurrent bij imo. Tenminste als de rij-ervaring op niveau is, maar ik verwacht niets minder.

Gedece 19:40
afbeelding van Gedece

Vanaf 43.000? Hmm verleidelijk om eens naar de Jaguar dealer binnenkort te stappen.

Gedece 19:43
afbeelding van Gedece

Vanaf 43.000? Hmm verleidelijk om eens naar de Jaguar dealer binnenkort te stappen.

kriss 11:49
afbeelding van kriss

Voorkant nieuwe XC90 achterkant XC60

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws