Autonieuws: Officieel

Officieel: Mercedes GLC Coupe (2016)

Bij Mercedes zijn ze in een sneltempo hun SUV-gamma aan het uitbreiden. Daarvoor schuwen ze de nichemarkten niet. Want net zoals de GLE, krijgt nu ook de GLC een Coupe-variant met dalende daklijn.

BMW zette destijds de trend met de X6, Mercedes bouwt anno 2016 braaf mee aan het segment van de 'crossover coupe'. De laatste in lijn vanuit Stuttgart is de GLC Coupe. Denk GLC (je weet wel, de GLK opvolger) met dalende daklijn of een te heet gewassen GLE Coupe. Volgens Gorden Wagener, hoofd design bij Daimler AG, zit er alvast meer achter dan enkel een kleinere kofferruimte. We citeren:

"De GLC Coupé reflecteert het iconische Mercedes-Benz Coupé-design en symboliseert daarenboven de bipolariteit van ons merk - het is 'heet' én 'cool'. Zijn design dat pure sensualiteit uitstraalt weet perfect onze designfilosofie te omvatten en representeert actuele luxe". Tja.

Image
mercedes-glc-coupe-2016

Groter én kleiner

Met z'n lengte van 4.730mm meet de Coupe maar liefst 7,4 centimeter langer dan de reguliere GLC. Het dak is dan weer wel 3,9 centimeter lager en ook de koffer doet het met 51 liter minder. De wielbasis blijft evenwel gelijk bij beiden; 2,870 mm.

Image
mercedes-glc-coupe-2016

Standaard rust Mercedes de GLC Coupe uit met een sportophanging met DYNAMIC SELECT en een meer directe stuurratio. Die aanpassingen moeten zorgen voor een sportiever rijgedrag. Motorisch hetzelfde groepje te vinden als in de al bestaande GLC. Van viercilinder diesels tot een Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC met een 362 pk sterke 3-liter V6.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen