Mitsubishi bouwt pick-up-monster, kookt het flauw af

mitsubishi-l200-desert-warrior_01

Voor het jaarlijkse bedrijfswagenfeestje in Birmingham (VK), de Commercial Vehicle Show, prepareerde Mitsubishi de pick-up van onze dromen. Met van de pot gerukte accenten en zelfs een motorfiets achterin. Alleen kan je hem enkel kopen in een heetgewassen brave versie. Spijtig.

Het visitekaartje van SVP, deze Mitsubishi Desert Warrior. Waardoor de Japanners meteen ook beschikken over hun eigen Special Vehicle Projects-programma, een zijspoor dat de taak krijgt om verschillende gelimiteerde varianten van bestaande modellen te maken. Iets wat ze dus deden met de L200 pick-up. Door de koffer danig te herwerken zodat er een set extra banden, motorfiets en - waarom niet - zelfs een spoiler in mag huizen. Dit ding ziet er dan ook uit of het is klaar om de Dakar-rally te rijden als vieruurtje. Alleen... je kan 'm niet kopen.

mitsubishi-l200-desert-warrior

Want jawel, de Desert Warrior mag dan wel Mitsubishi's nieuw submerk aankondigen - zoals SVO bij Jaguar Land Rover dat SVR-modellen bouwt -, het uiteindelijke product is een veel braver L200 met wat stoere zwarte accenten en lichtjes in de zijspiegels die op de grond schijnen zodat je niet in een plas stapt bij het uitstappen. Dit maakt ons een beetje droevig Mitsubishi...

mitsubishi-l200-desert-warrior
mitsubishi-l200-desert-warrior
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws