Officieel: GMC Sierra is op 'n top Amerikaans (2018)

gmc-sierra-2018_01

Of toch niet helemaal, want de uit de kluiten gewassen pick-up krijgt optioneel een Europees aandoende diesel én een koolstofvezel laadbed. Een primeur in pick-upland.

Zie je hier af en toe nog een Ford F-150 of Chevrolet Silverado rondtoeren, dan heeft de GMC Sierra een compleet nulbestaan in Europa. In de VS, wordt GMC vooral gepositioneerd als een merk voor bedrijven. Met een rits commerciële voertuigen die vaak onderhuids de mechaniek delen van Chevrolet. Niet anders bij deze Sierra, die in wezen een omgebouwde Silverado is.

gmc-sierra-2018

Het resultaat is even Amerikaans als gefrituurde boter. Corpulente afmetingen, noeste chromen voorsteven en motoren die niet onder de 6 cilinders duiken. Toch is er ook plaats voor verfijning. Niet enkel in het interieur dat een oase van luxe is met een gigantische head-updisplay, ook achterin. Daar kan je de Sierra namelijk uitrusten met een koolstofvezel laadbed. En hoewel dat krasgevoelig klinkt gaan ze er bij GMC prat op dat die configuratie best in class is op vlak van kras-, corrosie- en blutsgevoeligheid.

gmc-sierra-2018

Nog even naar die motoren; GMC levert de Sierra met een 5.2- en 6.2-liter V8 én een 3-liter V6 diesel. Dat klinkt bij ons al beestig maar in de US of A begrijpen ze niet dat een petieterige V6 diesel een pick-up in beweging kan brengen. Ook al weegt 'ie net geen 200 kilogram minder dan zijn voorganger.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws