Einde van een tijdperk: Top Gear-circuit gaat tegen de grond

top-gear-test-track

Dunsfold Park mag dan wel één van de favoriete testcircuits van Lotus en McLaren zijn, bij het grote publiek staat de omloop bekend als het Top Gear-circuit. Die gaat nu 'tegen de vlakte' om plaats te maken voor maar liefst 1.800 woningen.

De drie presentatoren vertrokken eerder al bij Top Gear, nu gaat ook het circuit op de schop. Letterlijk, want de lokale gemeenteraad heeft een plan goedgekeurd om de oude W.O. II luchtmachtbasis om te vormen tot een nieuwe woonwijk. Een wijk die plaats moet gaan bieden aan maar liefst 1.800 betaalbare woningen. 540 daarvan zullen worden gebouwd op de site die Top Gear momenteel huurt.

Niet uit de lucht

Het nieuws valt niet compleet uit de lucht, want in 2016 was er al sprake dat de Top Gear-karavaan moest vertrekken uit Dunsfold. Het nodige papierwerk - en tegenwerk - hebben het proces wat vertraagd. Maar nu werd toch het groen licht gegeven.

Waar het nieuwe Top Gear naartoe zal verhuizen is op dit moment niet duidelijk maar dat de formule stelselmatig aan het veranderen is, dat is wel duidelijk. Anderzijds, verandering is goed, toch?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws