Toyota is opnieuw grootste autobouwer

Toyota heeft vorig jaar opnieuw het meeste auto's verkocht. Daarmee verhuist de trofee na een goeie vijf jaar weer van Duitsland naar Japan.

Toyota verkocht vorig jaar namelijk 9,53 miljoen voertuigen, daar waar Volkswagen er maar 9,31 miljoen verkocht. Uiteraard gaat het niet enkel om het merk Toyota zelf, ook Lexus, Daihatsu en vrachtwagenfabrikant Hino worden in de cijfers opgenomen. Maar datzelfde geldt voor Volkswagen, een groep die allerlei merken in de portefeuille heeft zitten. Daar zie je onder andere Audi, Bentley, Bugatti, Porsche, Seat en Skoda maar ook MAN en Scania worden daarbij opgenomen.

2020 was nochtans niet zo'n goed jaar voor de autoindustrie. Toyota noteerde een verkoopsdaling van 11,3 procent. Het merk Toyota zelf zag de verkopen met 14,1 procent afnemen. Bij Volkswagen daalden de verkopen echter met 15 procent. Het bestverkopende model was volgens Toyota zelf de RAV4, met 994.000 exemplaren. Nog een cijfer dat ze graag vermelden is het aandeel geëlektrificeerde wagens in de verkoop, dat steeg van 20 naar 23 procent.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws