Elektrische Maserati GranTurismo Folgore: dit is 'm [VIDEO]

Maserati GranTurismo Folgore 2022 info belgie

Nog tot volgend jaar moeten we wachten op de lancering van de GranTurismo Folgore, Maserati's nieuwe elektrische coupé met 1.200 pk. Om de pijn te verzachten krijgen we nu al het design te zien én wat te specs te horen in een video van het Italiaanse merk.

Moest je de memo gemist hebben, Maserati is volop bezig met de opvolger van de ondertussen alweer 15 jaar oude GranTurismo coupe. Nog interessanter is dat Maserati hiervan een volstrekt elektrische variant zal lanceren. Van die GranTurismo Folgore (lees: GranTurismo Bliksem) krijgen we nu al een eerste video voorgeschoteld waarin Maserati weinig moeite doet om looks en specificaties te verbergen.

1.200 pk

Een slimme marketingtruc natuurlijk, want op deze manier wil het Italiaanse merk al geïnteresseerden vinden die de duiten neerleggen. Want de komende jaren komen er wel meer elektrische coupes op de markt. Maserati's interpretatie loopt qua design niet ver weg van de originele GranTurismo. Meer nog, het lijkt er op dat de opvolger eerder een doorgedreven facelift wordt met een nieuw interieur en nieuwe technologie onder de kap. Zoek je verschillen, dan ga je die vooral terugvinden in de koplampen en achterlichten. En o ja, door het compleet gebrek aan een uitlaatsysteem op deze Folgore natuurlijk.

Maserati-GranTurismo-Folgore-Teaser-2022_01

De specs dan? Ach, Maserati pronkt al langer met een 3-motor set-up. Goed voor 1.200 pk en een sprint naar de honderd van amper 2.7 seconden. De top van 320 km/u ligt opmerkelijk hoog voor een elektrische auto... en zal zonder twijfel een nefast gevolg hebben voor de range. Over die range gesproken, Maserati houdt die informatie nog onder het doek. Idem voor de dimensies van de accu. Al geeft Maserati wel mee dat het systeem op een 800-volt netwerk loopt én dat 100 km per 5 minuten laden mogelijk moet zijn. Afhankelijk van het verbruik zit je daardoor rond de 250 à 300 kW DC laden te kijken. Realistisch? Ja.

Hoewel Maserati haar GranTurismo Folgore al in vol ornaat toont is het nog tot volgend jaar wachten op de productieversie. Kijk hieronder meteen ook even naar de video die Maserati publiceerde:

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws