Officieel: Mercedes-AMG GT4 is raceplaatje (2017)

mercedes-amg-gt4_01

Na een GT3-variant komt Mercedes nu op de proppen met een GT4-uitvoering van haar AMG GT. Kwestie van ook teams in die internationale serie van de FIA aan te spreken.

Een GT3-uitvoering voor lange-afstandraces hadden we al, nu is Mercedes klaar met haar Mercedes-AMG GT4, een racewagen voor privéteams die - jawel - deel mag nemen in de GT4-klasse van het FIA GT kampioenschap. Daarbij wordt het visuele addenda iets teruggeschroefd maar blijft de 4-liter biturbo V8 van de straatlegale Mercedes-AMG GTR intact. Aangepast voor racegebruik is het blok goed voor maximaal 510 pk en 600 Nm.

mercedes-amg-gt4

Een powerhouse waarmee de GT4-wagen onder de vier seconden richting de honderd kan rijden, mede dankzij het leeggewicht van 1.390 kilogram. Geinig weetje; de AMG GT4 is de eerste volbloed racewagen (waar wij weet van hebben) die je optioneel kan uitrusten met een aircosysteem. Kwestie van je racepiloten wat comfort te geven op de warmste racedagen. Teams die met een Merc willen deelnemen in de GT4-klasse zullen met net geen 200.000 euro over de boeg moeten komen. Een stuk meer dan wat BMW vraagt voor haar M4 GT4 (lees: 170K).

Zijn showdebuut maakt de AMG GT4 trouwens tijdens de 24u van Spa dit weekend. Nog een reden om af te zakken naar de etmaalrace dus.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:55
afbeelding van Techno Patat

Dit zal een test zijn voor de 4.0l zeker? De GT3 racet dacht ik nog met de 6.2 motor omdat ze daar meer ervaring mee hebben en die heeeeeeel betrouwbaar blijkt te zijn.

Die airco zal vooral zijn voor de mensen die het gebruiken als trackday speeltje? Dit of een GT3 rs of GT2? Beiden zullen snel zijn, met dit ben je serieus veel unieker en met die airco toch even leefbaar :p!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws