Whoops: Renault Clio V lekt op kleine schaal

renault-clio-5-2019-leaked

Als ze bij Peugeot een lek mogen hebben, dan mag dat bij Renault ook. Ziehier de kleine versie van de volgende Clio.

Het gebeurt wel vaker dat automerken hun plannen al doorgeven aan miniatuurproducenten zodat er bij de onthulling van een nieuw model direct ook eentje op schaal beschikbaar is. Dat hebben de verzamelaars graag. Maar daardoor kan het dus ook gebeuren dat er al eens een schaalmodel de weg zoekt naar het internet, voordat het model op ware grootte onthuld werd. Zo ook bij de nieuwe Clio.

evolutie

Clio, zeg je? Ja, want hoewel hij de LED-dagrijverlichting van pakweg de Megane overneemt is dit echt wel de volgende Clio-generatie, die al vlot over de tongen gaat. De huidige generatie Clio was destijds een hele vernieuwing, want hij was een van de eerste modellen onder de hand van Nederlander Laurens van den Acker. Deze nieuwe generatie V is daar eerder een evoutie van. De nieuwigheden zijn vooral onderhuids te vinden met onder andere een modulair CMF-platform van Renault-Nissan. Verder zouden er ook opnieuw een Clio R.S. en een hybride en zelfs plug-in hybride Clio aan zitten komen.

Je kan hem dus al gaan kopen, want de Tsjechische modelbouwwebsite heeft hem gewoon op de site staan. Voor omgerekend 35 euro staat straks deze Clio GT-Line 2019 bij jou te blinken. Op schaal 1:43 weliswaar.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jelledr 18:32
afbeelding van Jelledr

Als dit het uiteindelijke ontwerp is is het toch een lichte teleurstelling. Clio 4 was echt een grote verbetering maar deze is maar een povere vooruitgang. Afwachten voor de officiële foto’s, maar ‘t lijkt toch vrij geloofwaardig.

Uw reactie