Vernieuwde Tesla Model Y gelekt: wordt dit zijn achterkant?

Tesla Model Y Juniper leak Reddit 2024

Hou je klaar, want er komt een flinke facelift voor de Tesla Model Y aan… En zich klaar houden is duidelijk wat de Tesla-fans doen. Dan nog het liefste met de camera in de aanslag want misschien passeert er je wel ergens een Model Y-prototype. En misschien kan je dan even onder zijn camouflage kijken.

Een klein jaar geleden onthulde Tesla zijn vernieuwde Model 3 en toen wisten we het zeker: een update voor de Model Y kon niet lang uitblijven. Die deelt namelijk het gros van zijn techniek met de Model 3 dus het klinkt maar logisch dat de SUV straks ook van de nieuwigheden van diens ‘Highland’-facelift mag gaan meegenieten. Reken dus binnenkort op een Model Y met even weinig pinkerhendels en met even slanke verlichting… En kan je écht niet wachten, dan licht een Tesla-fan maar al te graag een tipje van de sluier.

Doorlopende LED-balk?

Dat mag je trouwens best letterlijk nemen, want er zijn beelden opgedoken waarin iemand de camouflagefolie van een vernieuwde Model Y lijkt op te heffen. De beelden in kwestie komen van Reddit en moeten bijna gepost zijn door een afvallige medewerker van Tesla, aangezien die ook de binnenkant fotografeerde. Daar zien we een gelijkaardig streepje sfeerverlichting als wat de Model 3 sinds kort heeft, maar de opmerkelijkste nieuwigheid vinden we achteraan. Daar lijkt de vernieuwde Model Y namelijk te gaan beschikken over een balk met daarin de merknaam, die van bovenaf verlicht wordt door een doorlopende LED-strook. Kijk je goed, dan lijkt die balk twee achterlichten te verbinden die verder wel eens een gelijkaardige C-vorm zouden kunnen hebben aan die van de Model 3 Highland.

Model Y Juniper
byu/Abomb1997 inteslamotors

Het blijft nog maar de vraag hoe echt deze beelden zijn, al lijkt het allemaal net iets te realistisch om over het zoveelste stukje AI-trucage te gaan. Van Tesla’s kant kregen we alleszins nog geen inkijk in het design of in gelijk welk ander aspect van de facelift. We weten alleen dat die binnenskamers de codenaam ‘Juniper’ krijgt en dat we hem dit jaar nog niet op de markt hoeven te verwachten… Of dat is toch wat Elon Musk ons wil doen geloven, want dat bericht stuurde hij eerder de wereld in nadat klanten hun aankoop van ‘bestverkopende auto ter wereld’ Model Y massaal uitstelden in afwachting van de facelift.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws