Skoda plaatst kinderzitje centraal in Vision 7S (2022)

Skoda Vision 7S teaser 2022

Skoda onthult binnenkort de Vision 7S Concept Car die ons moet klaar stomen voor de nieuwe designtaal van het Tsjechische merk. Centraal bij een eerste plaagstoot staat (letterlijk) het kinderzitje.

Zeg je Skoda, dan zeg je "Simply Clever" en met haar nieuwe designtaal wil Skoda duidelijk maken dat het daar allerminst van af zal stappen. In een eerste teaser van de voorbode op dat nieuwe design, de Vision 7S, zien we een kinderzitje dat een opmerkelijke plaats krijgt in het interieur.

De veiligste plaats in het interieur

Testdata wijzen al jaren uit: de meest veilige plaats in de auto is pal in het midden. Logisch ook, want op die plaats ben je het verste verwijderd van een mogelijke impact en zit er het grootste aantal kreukelzones om de klap te verminderen. Alleen zit er natuurlijk bijna nooit iemand op de middenconsole. Skoda bewijst tijdens de ontwikkeling van haar nieuwe designtaal dat het buiten de lijntjes durft kleuren, door een geïntegreerde kinderzitje te introduceren op de middenconsole, tussen de rugleuningen van de voorstoelen.

Hoe realistisch is dit in een productiemodel? Wel, interieurruimte dicteert natuurlijk de mogelijkheid. Want in een kleine stadswagen zit je vaak al met je ellebogen tegen elkaar, dus daar heb je die ruimte niet. In een ruime SUV valt die plaats anderzijds wel te vinden en iets zegt ons dat de Vision 7S een kloeke SUV zal worden. Gezien Skoda duidelijk maakt dat het een centraal kinderzitje écht wel communiceert als een "Simply Clever"-oplossing, lijkt er dat de Tsjechen daadwerkelijk plannen hebben om dit in productie te nemen.

En wat als je geen kinderen hebt?

Oké, genoeg over babystoeltjes! Wat als je geen kinderen hebt? Wel, ook dan vallen er interessante designdetails te halen uit deze eerste teaser. Zo introduceert Skoda een dashboard dat horizontaal doorloopt tot diep in de deuren. Centraal staat uiteraard - een fors infotainmentsysteem en op het dashboard valt nog een centraal led-streep op te merken die functies zoals laadstatus weergeeft. Want ja, uiteraard is deze Vision 7S een elektrische concept.

Tenslotte spreekt Skoda ook nog over twee modi: rijden en ontspannen. In de rijmodus is de Vision 7S een klassieke auto, in de relaxmodus schuiven het stuur en de instrumentpaneel naar voren en schuiven de eerste en tweede rij stoelen naar achteren voor een meer ontspannen zitpositie. Skoda vertelt er wel meteen bij dat dit enkel kan tijdens het stilstaan. Geen autonome auto dus, deze Vision 7S, wel een auto die een toef extra comfort moet geven tijdens, pakweg, het opladen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws