"Eco-terroristen" leggen Duitse Tesla-fabriek lam met brandstichting

Tesla Duitsland brand aanslag

De brand voorbije dinsdag aan een elektriciteitspaal nabij de Tesla-fabriek in Duitsland is opgeëist door links-extremistische ‘Vulkangruppe’. Door de brandstichting moet de fabriek zeker een week dicht, waardoor de schade oploopt in de honderden miljoenen euro's.

De Tesla-fabriek in Duitsland ligt onder vuur. En dat kan je tegenwoordig letterlijk nemen, want verschillende milieuorganisaties zien de Gigafactory in Brandenburg liever verdwijnen dan opschalen. De links-extremistische ‘Vulkangruppe’ spant echter de kroon, want ze eisen een brandstichting op een naburige elektriciteitspaal op.

Model Y staat stil

De brand, die niet in de buurt van de Tesla-fabriek kwam, kon geblust worden door de lokale brandweer maar laat een vervelende situatie achter. Want de "eco-terroristen" - niet onze woorden, wel die van Tesla CEO Elon Musk - hebben letterlijk de stroomtoevoer tot de Berlijnse Gigafabriek doorgesneden. Volgens fabrieksdirecteur Andre Thierig zal het op z'n minst een week duren voor er terug stroomtoevoer is en de productie terug deftig kan draaien.

Tesla Duitsland brand aanslag

Tesla maakt in Berlijn de Model Y, de populairste auto ter wereld. Waardoor deze brand als kiespijn komt voor het Amerikaanse merk. Niet in het minst omdat Tesla de productie op de site wil uitbreiden waardoor er jaarlijks 100 gWh aan batterijen kan geproduceerd worden en 1 miljoen auto's. In januari 2024 stond de productie op een forse 6.000 Model Y's per week. Hoe groot de impact op levertermijnen zal worden voor de Model Y is momenteel nog niet duidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
GLENN 08:22
afbeelding van GLENN

Verkeerde manier om je ongenoegen uit te drukken, maar ook niet onverwacht. Blijkbaar heeft Tesla al verschillende waarschuwingen gekregen dat het de lozingsnormen voor hun afvalwater niet respecteerd. Dat in een winningsgebied voor drinkwater. En er dan nog een batterij fabriek willen neerpoten, begrijpelijk dat mensen zich dan zorgen maken. Misschien is Tesla in dit verhaal wel de eco-terrorist?

this 08:38
afbeelding van this

Het is inderdaad qua PR een ramp, ondanks dat de "eco-terroristen" zeker gelijk hebben hier. Tesla is beter voor het milieu op vlak van auto's, tov brandstofwagens. Maar de milieuschade die ze hier aanrichten met hun afvalwater mag ook niet genegeerd worden.

suskewiet 22:26
afbeelding van suskewiet

arme Elon, wat is de wereld toch slecht.
Probeer je het klimaat te redden door kleine lichte cybertruckjes te maken en wordt je dan ook nog eens tegengewerkt.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws