Video: kan je écht niet dwars door België in een EV?

Test Aankoop elektrische auto reactievideo

Geen video die afgelopen week meer opschudding veroorzaakte dan "Dwars door België in een elektrische auto" van consumentenorganisatie Test Aankoop. Alles wat er mis kon gaan met elektrisch rijden, leek wel mis te gaan. Maar klopt dat wel?

Consumentenorganisatie Test Aankoop reed met een Polestar 2 van Oostende naar de Signal de Botrange. Of probeerde dat toch, want met minder rijbereik dan verwacht, problemen aan de laadpalen en koude temperaturen werd het uitstapje een heus avontuur. Maar is dat altijd het geval? Moet je als EV-rijder in ons land effectief zo aanmodderen? We bekijken de video samen met EV-specialist Bart Massin van Stroohm.

Auteur: Auteur: Autofans
Reacties: 12 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Steven 20:32
afbeelding van Steven

die idioten vertrokken met 25% opgeladen omdat dat het enige was na een nachtje opladen thuis zonder wallbox.

Sorry, dat is bullshit.
Als je hem aan de 220v oplaadt en correct instelt (rtfm!) haal je 50% batterij op 9 à 10 uur. Dus ofwel had Test-Aankoop een korte nacht (Lockdownfeestje mss?) ofwel hebben ze de wagen niet goed ingestoken.

Eerlijk: iemand die weet dat hij/zij (begin niet over de bullshit 'die'discussie!) de volgende dag een verre reis moet maken zal er voor zorgen dat de wagen voldoende opgeladen is.

En als je een laadpas hebt (en dat moet je hebben!) heb je een app die je naar het dichtstbijzijnde en beschikbare laadpunt brengt, compleet met beschikbare laadsnelheden en dergelijke.

Wat Test-Aankoop deed is het equivalent van de film Dumb & dumber.

Er zijn minder opzichtige manieren om elektrische wagens de grond in te boren...

Vanwijnsberghe Koen 09:07
afbeelding van Vanwijnsberghe Koen

Bedankt Autofans voor deze rechtzetting.
Als leek op het gebied van elektrisch autorijden, en waarschijnlijk ben ik niet alleen, had ik zo’ n dubbel gevoel bij het zien van dit filmpje van Test Aankoop. Mijn vermoeden over het gestelde verdict was er èèn van onkunde van de betreffende tester(s), maar het zaadje is op dit moment geplant en gevoed, en het beeld van elektrisch autorijden wordt in een negatieve spiraal gekatapulteerd. Dank u dat jullie deze film door een expert hebben laten analyseren, en dat hij met zo een dosis kennis betreffende deze materie dit opnieuw als een aanvaardbaar alternatief weet te brengen. Dit wordt straks het nieuwe normaal, de norm van ons autorijden en nu hebben we er opnieuw geloof in. En er zijn zeker nog vele punten voor verbetering en/of verandering vatbaar maar dit beeld waar TA ons wilde opdringen is fout, helemaal fout. Hopelijk bekijken en delen we deze correctie met velen.
Doe zo verder Autofans.

Yannick 14:32
afbeelding van Yannick

Dat was één van de dwaaste zaken ooit gelezen over EV's...
dat dat dan van een blad als Test-Aankoop moet komen zeg.

gewoon al voor de redacteur van dienst daar te kl*ten zouden ze hem nogmaals op pad moeten sturen maar dan van de poolcirkel tot de côte d'azur. . .

maar. . . Belgïe loopt HOPELOOS achter inzake laadpalen. Iedereen willen ze zo'n kar aansmeren maar geen mens die hem kan opladen. Geloof mij, binnen een jaar is er laadpaal-agressie. vechten voor wat elektrische pap...

Greuntesop 09:06
afbeelding van Greuntesop

Ik vind deze video zeer vooringenomen, maar is ook niets verrassend. De opmerkingen die zij (TA) hier maken zijn niets nieuws of gemanipuleerd. Als je boven op de hoge venen staat met enkele pct over en je wil ter plaatse nog wat wilt rondrijden, heb je niks aan een laadstation langs de autostrade. Dus het argument 'de tweede werkt wel en is sneller' is flauw en onnozel. Dat is niet de fout van de wagen; een probleem van de infrastructuur. Maar het hoort duidelijk wel bij de EV beleving.

Ik overweeg zelf een EV en heb daarom twee weekenden een Tesla AWD Long Range gehuurd en mijn belevingen waren het hetzelfde (ik woon in Zaventem)
De eerste dag met 90% vertrokken richting Knokke, het was koud maar het meeste van de wegen waren binnenbanen. Volgens de computer hadden we range te over om heen en terug te komen. Toen we aankwamen was ie ver onder de 50% en hebben hem daar moeten opladen. Dat ging wel heel gemakkelijk.

Tweede dag had ik hem thuis in een gewoon stopcontact gestoken om hem helemaal naar 100% te brengen (zo ver als ik het begrijp, wordt dat afgeraden). Deze keer naar Maasmechelen, de cruise control op dezelfde snelheid gezet als mijn E220... daar kon ie dus niet tegen. We waren met 500km vertrokken, hebben in totaal 220-250 km gedaan en zijn met dichtgeknepen billen (en 100km/h op de E40) naar de supercharger in Diegem moeten rijden, met 5% in de batterij en drama in de auto. We waren dus nog niet aan de helft van de range gekomen.

Ik vind die EVs echt wel interessant en overweeg er zelf eentje, maar het werd me wel duidelijk na die 6 dagen dat de auto 'journalisten' heel veel met de mantel der liefde toedekken. (Mss alleen bij Tesla?)

This 19:16
afbeelding van This

Straf dat je met de long range aan 100km/u amper 250km zou halen. Was het super koud misschien?

Greuntesop 09:05
afbeelding van Greuntesop

Het was in de winter, ja. De dag naar Knokke denk ik dat het rond het vriespunt was, de dag erna was het warmer, maar nog steeds onder 10.

En die dag dat we er maar 250 km uithaalde, was puur autoweg, met de cruise control ergens rond de 130.

Adriaan 13:15
afbeelding van Adriaan

Ik ben in januari ook een testrit gaan doen met een polestar 2, daar kwam ik na een uurtje op de autosnelweg tegen 120 uit op een rijbereik van een goede 300km. Na wat opzoek werk blijkt dat ook de conclusie te zijn van andere polestar 2 rijders en testen die je overal online kan vinden.
Maar wat ik ook al gehoord heb van andere tesla eigenaars is dat tesla nogal zeer optimistisch durft zijn over zijn rijbereik in hun "officiele" cijfers, desondanks zou je normaal gezien met een longe range toch vlotjes over de 300km moeten kunnen zelf tijdens de winter. Bizar...

Yannick 08:55
afbeelding van Yannick

vage snelheidsaanduiding "zelfde als mijn e220"

JL 11:42
afbeelding van JL

Test Aankoop slaat wel vaker de bal compleet mis op het vlak van testen. Zeker bij erg technische producten en hun kwaliteiten (bvb. elektronica). Maar in het land van de blinden is eenoog koning, en dient de organisatie als houvast voor veel leden.

Hugo Bernaert 13:22
afbeelding van Hugo Bernaert

Dat heb je altijd met (brushless) elektromotoren, hoe hoger de snelheid hoe meer ampères de batterijen leegtrekken. Er is geen versnellingsbak he. De theoretische actieradius beantwoordt nooit aan de realiteit.En met het gewicht van de accu's erbij zijn het bijna allemaal twee- of meer tonners.

Wim 15:47
afbeelding van Wim

Leuk om de reacties te lezen, zowel pos en neg. Alle begrijp voor TA, ervaringen samenvatten in een filmpje is niet altijd eenvoudig. Jammer voor hun dat het opzet van de video mislukt is. We gaan met ons allen nog heel wat moeten bijleren over elektrisch rijden.

Bart De Maesschalck 08:18
afbeelding van Bart De Maesschalck

Ik vond het filmpje al bij al zo slecht niet. Het geeft weer hoe een standaard autogebruiker een EV zou gebruiken. En geeft dus weer dat er nog veel werk aan de winkel is. Op auto en infrastructuur gebied. Dat de huidige EV rijders bevlogen mensen zijn die hun geloof uitdragen is ook goed maar je moet af en toe de waarheid onder ogen kunnen zien. Ik kan ook opmerkingen geven bij het tegenfilmpje. Hoewel ik zeker niet tegen elektrisch rijden ben heb ik zeker vragen bij de technologie en dan eigenlijk bij het oplaad aspect. Ik en en heleboel andere mensen hebben niet de mogelijkheid om een wallbox te plaatsen. Neem dat eens weg uit je ervaring en ga een tijd enkel publiek opladen. Kom daarna eens twrug met je ervaringen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws