Vraag: hoe vaak neem jij pauze tijdens een lange vakantierit?

Vraag hoe vaak pauze reis 2023

De Europese snelwegen krijgen het weer zwaar te verduren komend weekend, want heel wat volk vertrekt op reis. Dat zijn dus stuk voor stuk automobilisten die aanzienlijk langer rijden dan ze gewend zijn, en uit een enquête van VAB blijkt dat die daarbij niet allemaal genoeg pauze nemen… Doe jij dat wel?

We zitten midden in de zomervakantie, dus je weet wat dat betekent… Inderdaad: zon, zee, strand en voor de Autofans onder ons: lekker lang achter het stuur van je favoriete stuk automobilia vertoeven. Daarbij durven we wel eens vergeten dat er ook zoiets bestaat als ‘te lang’, want naarmate je grotere afstanden overbrugt daalt natuurlijk je aandacht en neemt de vermoeidheid toe. Het resultaat: 13% meer meldingen van ongevallen op de noodcentrale van VAB, en zij weten wat je daaraan kan doen.

Elke twee uur pauze

Automobilistenbond VAB heeft namelijk een enquête uitgevoerd om het reisgedrag van de Belg te peilen, en dan hebben we het niet over hoeveel all-inrestaurants of clubs op Ibiza je dit jaar onveilig gemaakt hebt. In de plaats daarvan wilden ze weten hoe frequent je doorgaans pauze neemt tijdens een lange vakantierit, en hoe vaak je wisselt van chauffeur. Vooral dat laatste lijkt niet helemaal met ons auto-ego te stroken, want maar liefst 6 op de 10 Belgen staat het stuur niet af aan een medereiziger. Dit doe je volgens VAB best wel, want het geeft je de kans om even tot rust te komen. Anderzijds neemt 77% van de 2.016 bevraagden wel regelmatig een pauze, al betekent dat meteen ook dat 23% liefst de hele rit in één keer aflegt. Toch las je best om de twee uur even een tussenstop in, raadt VAB aan.

Hou jij je wel braaf aan deze adviezen? Of vind je het geen probleem om langer dan twee uur door te rijden en een lange rit helemaal zelf achter het stuur te zitten? Laat het ons weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
bjorn 21:50
afbeelding van bjorn

Tot aan de Belgische grens is het lastig om wakker te blijven! je zet de auto op cruise control en valt dan zomaar in slaap enkel het slechte wegdek houd je wakker. Maar is een ramp om te overleven zonder rust.
Eens we in Duitsland komen cruiscontrol uit en mag je auto rijden dan stoppen we om de 2a3uur.
De terugweg zelfde verhaal Duitsland laat je autorijden en stoppen we een paar keer. Over de grens terug in België val ik meestal in slaap de auto rijd dan verder

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws