Autonieuws: Fun

Opération Ninja! Taxi 5 komt er dit jaar nog aan

Tot pure cultfilms zijn ze uitgegroeid, de Taxi-films van Luc Besson. Althans, bij ons toch. Na Taxi 4 werd het echter stil rond de Franse filmreeks. Maar Taxi is terug! Dit jaar nog. En dat doet onze Peugeot-vingers al kriebelen.

Fast and The Furious mag dan wel het grote publiek hebben bereikt, jaren voor die tuningmueuk uit kwam hadden de Fransen al Taxi, een film waarin een Franse taxichauffeur rond rijdt met een transformerende hyper Peugeot 406 en zo misdaad bestrijdt. Ja, bedenker Luc Besson eet graag speciale kaas, daar zijn we zeker van.

Vijf films werden er onder de Taxi-naam uitgebracht, vier echte en één afschuwelijke Amerikaanse versie die als een soort van remake moest dienen. Goed nieuws echter, want meer dan tien jaar na datum komt er een nieuwe Taxi-film uit. Jawel, Taxi 5.

De premisse is nog steeds dezelfde; 'Magische' Peugeot neemt het op tegen stoute criminelen. Deze keer een Italiaanse bende met Ferrari's, om exact te zijn. Geen vrees voor een flauwe inzending, want Luc Besson is ook verantwoordelijk voor deze vijfde film. Opération Ninja? Laat maar komen!

Wat vonden jullie van de Taxi-reeks?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen