Autonieuws: Varia

Mercedes-Benz blaast 125 kaarsjes uit! (+ fotogalerij)

Vandaag vieren we feest! Dag op dag 125 jaar geleden heeft Carl Benz het "Patent-Motorwagen" ingediend. We waren 29 januari 1886 en het startschot voor de ontwikkeling van de automobiel was nu echt hoorbaar gegeven. Op een periode die in de gehele geschiedenis amper iets voorstelt zijn ondertussen reeds 80.000 uitvindingen gepatenteerd door Mercedes en daarom luidden ze bij Das Haus op 19 januari trots de actie "125! years of innovation" in.

Mercedes-Benz ontstond in 1926 als gevolg van een fusie tussen Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en de firma Benz & Cie van Karl Benz. Sindsdien kennen. Het befaamde logo van het merk, de driepuntige ster omsloten door een cirkel was in 1909 reeds gedeponeerd als merk en sierde sinds 1910 de radiateur van Mercedes modellen. Na de fusie besloten de partners om het merk Mercedes-Benz te gaan voeren en eveneens de Mercedesster te behouden.

Sinds het begin staat Mercedes gekend om haar unieke een baanbrekende modellen. Een volledig overzicht zou ons iets te ver brengen dus beperken we ons tot een opsomming van enkele hoogtepunten uit de rijkgevulde modellengeschiedenis.

Wat dacht u bijvoorbeeld van de ongelooflijke Mercedes 300SL uit de jaren '50, of de o zo kenmerkende T-modelle van de E-klasse uit de jaren '80 en '90. Of denkt u liever terug aan iconen als de 190 2.5-16V Evo? Laten we ook de geweldige cabriomodellen niet vergeten gaande van een Mercedes-Benz 220 S uit 1959 over de altijd prachtige Mercedes SL tot de E-klasse en CLK cabrio uit meer recente tijden? Waarschijnlijk zitten er onder jullie ook wel fans van de meer statige modellen als de S-klasses die doorheen de geschiedenis evolueerden van slank en rank (W126) tot dik als een tank (W140) tot nu weer statig en elegant. Laten we ook de fantastische AMG modellen niet vergeten en hou ook nog een plekje vrij in je gedachten voor de geweldige en onverwoestbare Mercedes G-klasse die ondertussen ook al 32 jaar meegaat. En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.

Doorheen de jaren werden al menig discussies gevoerd over wie nu de beste automobiel constructeur is.  Sommigen zweren bij BMW, anderen dan weer bij Audi terwijl nog anderen moord en brand schreeuwen dat Volvo the one and only is. Op en dag zoals die vandaag stellen we voor om even te eren wie ere toekomt en allemaal ons petje af te zetten voor de knappe geschiedenis waarop ze bij Mercedes kunnen terugkijken.

Zo kunnen we uit het persbericht volgende lijst met mijlpalen uit de rijkgevulde geschiedenis van het merk overnemen:

1939 - Inception of passenger-car safety development
1959 - World's first safety body
1969 - Establishment of Mercedes-Benz accident research
1978 - Electronically controlled anti-lock braking system (ABS)
1980 - Pyrotechnic airbag, seat belt tensioner
1989 - Automatically raised roll-over bar
1995 - Electronic Stability Program (ESP®)
1996 - Brake Assist (BAS)
1998 - DISTRONIC adaptive cruise control
1999 - Active Body Control (ABC), tyre pressure monitor
2002 - PRE-SAFE® preventive occupant protection system
2003 - Active light function
2005 - DISTRONIC PLUS, Brake Assist PLUS, Night View Assist
2006 - PRE-SAFE® Brake, Intelligent Light System
2009 - Speed Limit Assist, Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, ATTENTION ASSIST drowsiness detection
2010 - Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist ; LED high-performance headlamps

vraagje: Wat is volgens jou het beste/graafste/uniekste/... Mercedes model uit de geschiedenis?

Op nog eens 125 jaar!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen