Autonieuws: Varia

Hoe auto's er kunnen uitzien in 2040

Vorige week maakte GrabCAD de winnaars bekend van hun recente 3D-printer wedstrijd. Voor deze wedstrijd moesten designers een futuristische wagen ontwerpen die in het jaar 2040 zou kunnen rondrijden. Deze modellen moesten uiteraard op een 3D-printer kunnen worden geprint.

GrabCAD is een online community waar techneuten hun talent, kennis en creaties kunnen delen met anderen. Bij hun laatste wedstrijd riepen ze designers op om 3D-printbare wagens te ontwerpen die zeer futuristisch zijn.

Uit de 151 inzendingen laten we de top vijf zien.

1ste plaats: Alpha door Omega

Dit zeer onorthodox design van een - vliegende - wagen werd gecreëerd door een Duitser. Het ruimtetuig heeft een aerodynamisch design met een link naar de Hot Rod scene.

2de plaats: 2040 Direct Drive Vehicle door Gaberiel Ortin

Het concept op de tweede plaats heeft toch al iets meer weg van een wagen. Dit Canadees ontwerp focus zich op mensen die nog echt met de wind in hun haar willen rondrijden.

3de plaats: Personal Hot Rod door Matthew Gueller

De Personal Hot Rod is een herinterpretatie van de Hot Rods die nu op onze aarde rondbollen. Een eenzitter die nog het meeste weg heeft van een Caterham anno 2040.

4de plaats: Firanse R3 door Luis Cordoba

Dit hypermodern en gestroomlijnd concept, heeft wat trekjes van de Nike One die ooit als conceptwagen heeft bestaan. De wagen zou via moderne technieken extreem te customizen zijn (lees: je kan je eigen onderdelen afprinten en aanpassen).

5de plaats: Sampa door Brian

Dit Amerikaans ontwerp is een motorfiets aangedreven door een jet motor. Hij zou de snelheid van een vliegtuig moeten kunnen halen. En bijkomstig lijkt hij nog eens op een vogel.

Allemaal te futuristisch, of zien jullie hier toch enkele dingen waar je zelf mee zou willen rondrijden/ vliegen in 2040?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen