Autonieuws: Varia

Brusselse advocaat klaagt BMW aan voor taaldiscriminatie

Een advocaat uit het Brusselse is niet gediend met de GPS in zijn nieuwe BMW. Die geeft namelijk enkel Brusselse straatnamen weer in het Nederlands. 'Waalse of Franse bestuurders vinden hun weg nu niet meer in Brussel’, aldus de advocaat.

Advocaat Marc Persoons heeft een klacht ingediend tegen BMW. Hij vindt het namelijk niet kunnen dat de GPS van het merk de straatnamen in Brussel enkel in het Nederlands aangeeft. Een probleem bij alle modellen van het merk aldus Persoons. BMW probeerde alvast een vergoeding aan te bieden, al werd dat voor een wel zeer absurde reden geweigerd:

'Ik moet geen geld hebben, ik wil een GPS die werkt. Het is een politiek spelletje. De directie van BMW België bestaat voornamelijk uit Vlamingen, die te ver gaan in hun overname van het bedrijf. Daarom protesteer ik, anders staan binnenkort ook de straatnamen in Wallonië in het Nederlands.’'

BMW zelf benadrukt dat het hier om een spijtige fout gaat. Het GPS-scherm is te klein om straatnamen in twee talen te tonen. Daarnaast zouden niet alle straatnamen in het Nederlands staan.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen