Autonieuws: Varia

Ontploffing in Tijanjin vernielt ook duizenden auto's

Gisteren vond een explosie plaats in de havenbuurt van Tijanjin in China. Die was tot in het ISS-ruimtestation te zien en maakte meer dan 50 dodelijke slachtoffers. Maar ook heel wat auto's werden niet gespaard.

Want als autofans hebben we ook oog voor wat er naast het menselijke leed gebeurt, die dingen kan je al op de algemene sites lezen, al maakt dat het niet minder erg.

duizenden auto's

De ontploffing vond plaats in een loods met chemische stoffen en werd zelfs door het seismologisch centrum wat verderop geregistreerd als aardbeving. Ook wat verderop bevindt zich een stockageplaats van Volkswagen, en volgens een lokale bron hebben die het zwaar te verduren gehad. De bron heeft opgelijst wat er in vlammen is opgegaan;
1065 Touaregs
114 Golfs
391 Beetles
84 Ups
257 Tiguans
39 SportsVans
28 Magotans

Ook Renault zal met de handen in het haar zitten, want ook zij hebben er een parking waarop zich 1.000 tot 6.000 wagens bevonden, al hebben we daar geen foto's van.

Rows of burnt out Volkswagen cars are seen near explosion site in Tianjin warehouse on Aug 13 (AFP) #PrayForTianjin pic.twitter.com/5FrbkKl2Ij

— ThaiPBS English News (@ThaipbsEngNews) 13 augustus 2015

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen