Citroën C4 L moet China inpalmen, C-Elysée voor Zuid-Europa

Citroën wil de Aziatische landen helemaal gaan inpakken met hun Franse modellen. Daarom lanceert het eind juni de DS-lijn maar heeft het ook twee berlines klaar, de C-Elysée en C4 L. De eerste is bestemd voor de Zuid-Europese landen en Turkije, de andere mag in China en Rusland de strijd aanbinden met andere berlines. De C-Elysée krijgt een grote koffer en een behoorlijke wielbasis van 2,65 meter.

De vergelijking met de Peugeot 301 is dan ook niet veraf. Motor van dienst is de VTI met 95 pk.

De C4 L is dan weer een model bovenin het C-segment. Het is het eerste Citroën-model uit de ontwerpstudio in Shanghai. Hij wil luxe aanbieden en heeft daarom een apart ogende achterbank. onder de kap een keuze uit VTI en THP-motoren, al dan niet met zestrapsautomaat. De productie start eind 2012.

Citroën C-Elysée en C4 L moeten China inpalmen
Citroën C-Elysée en C4 L moeten China inpalmen

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MichelAngelo 13:23
afbeelding van MichelAngelo

yet again a very nice car... theeft een tijdje gekwakkeld (denk aan die 'plastieken' C2, die rare C3 'bolhoedje' en de vorige versie Picasso -dat halve ei-) maar Citroën maakt echt weer mooie wagens de laatste jaren. op de koop toe zijn ze er kwalitatief serieus op vooruit gegaan, kan ik uit eigen ervaring zeggen, kruip maar eens in het luxe-salon dat de nieuwe C5 is en vergelijk dit met een gelijkwaardige (gelijkwaardig qua afwerkingsniveau en segment maar een pak duurder qua prijs) Audi A4 en je zal het wel weten, alleen al qua comfort/gezelligheid... als je de vooroordelen achterwege kan laten kies je de Citroën.
Het feit dat ik zelf na jaren terug met een Citroën rij speelt misschien lichtjes mee maar toch...... doe de test zou ik zeggen, ik heb het gedaan indertijd... vraag mij nie waarom ik dan in godsnaam met nen Berlingus ben buitgengekomen... vraag da eerder aan mijn vrouw! ;-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws