Live in Parijs 2014: Renault Espace

renault-espace-2014-paris_2

30 jaar na de eerste generatie staat de vijfde Espace in Parijs. De vijfde in rij liet lang op zich wachten en breekt met de vorige generaties.

Bij de vorige generaties Espace was er altijd wel een visueel kenmerk dat werd overgenomen. Deze generatie breekt echter hard met zijn voorgangers. Dat is ook broodnodig, want in 2013 kelderden de verkopen voor de monovolume. In België vonden slechts 1.000 stuks een eigenaar. Klanten zoeken namelijk niet meer een grote wagen met veel plaats, mensen willen een knappe grote wagen met veel plaats. Die rol moet de Espace met verve gaan vervullen met zijn lager en breder design. Samen met zijn grotere wielen krijgt hij daardoor eerder de looks van een SUV.

Met 1.6 viercilinder

Mocht je het design al van ergens herkennen, het komt van de Initiale Paris concept car die Renault in Frankfurt voorstelde in 2013. Heel veel tierlantijntjes zijn er niet weggelaten om tot deze Espace te komen, al verloor hij wel zijn glazen dak met het stadsplan van Parijs in honingraatstructuur. Onder de kap van de nieuwe Espace enkel viercilinders. Van slechts 1.6-liter groot. Al is dat volgens Renault toereikend genoeg (lees: gunstige CO2-waarden) voor de fleet-wereld, waar de vorige Espace vooral haar verkopen haalde.

renault-espace-2014-paris_2

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Sven 00:13
afbeelding van Sven

Goh, misschien zijn de Fransen beter in andere soorten auto's bouwen. Misschien vormen ze daarmee wel een fijner alternatief dan met een berline die toch-net-niet-van-Duitse-kwaliteit is.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws