Live in Brussel 2015: Subaru doet ruig met Outback

subaru-outback-autosalon-brussel-2015_06

Subaru doet niet mee aan halfgebakken offroadgedoe. Daarom dat de ruigere variant van de Legacy Touring standaard wordt uitgerust met vierwielaandrijving. Kwestie van niet vast te zitten op een wat modderige parking.

De Outback is sinds jaar en dag de stoere stationwagen op hoge pootjes van Subaru. Zowat een onbekende concurrent voor de Audi A4 Allroad. De strafste varianten alleszins, want Subaru schiet wat in haar eigen been door de Outback standaard uit te rusten met het Symmetrical All Wheel Drive-systeem. Daarmee schrik je kopers wat af, maar doet Subaru haar naam wel eer aan.

Motorisch is er keuze uit een 2.5-liter boxermotor met 177 pk en een 2.0-liter diesel. Ook een boxermotor. Standaard worden de motoren gekoppeld aan de Lineartronic CVT-versnellingsbak.

Heb je het gezien?

Op vlak van veiligheidssystemen pakt Subaru uit met Eyesight. Dat is wederom standaard en houdt door middel van camera's de omgeving en rijomstandigheden in 't oog en grijpt in wanneer nodig. Het was voor EuroNcap alleszins indrukwekkend genoeg om vijf sterren uit te delen.

Uiterlijk herken je de Outback door de kunststoffen bumpers & dakdragers, de typerende ronde mistlichten en de ruime bodemvrijheid. De rest van het uiterlijk valt ook best fraai op het netvlies. Vanaf 32.995 euro heb je de benzineversie op je modderige oprit staan, met de 2.0-liter diesel ben je minstens 35.995 euro kwijt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 20:49
afbeelding van B4

Is het dankzij die Eyesight dat er alleen maar een CVT versnellingsbak is?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws