Renault Zoe e-Sport Concept is rete-alles (Genève 2017)

renault-zoe-e-sport-concept-genf_01

Retesnel, retedik en rete-onverwachts, deze Zoë e-Sport Concept. Het liefdeskind van een reguliere Zoë en een Formule E wagen. Waardoor de kwade jongen uitpakt met 460 elektrische pk's. Dit.in.productie... nu Renault.

Renault had een 'elektrische' verrassing in petto voor ons op het autosalon van Genève en stelt niet teleur. Want wie uitkeek op een elektrische Kangoo is er aan voor de moeite; in de plaats nemen ze een van de pot gerukt Zoë mee. Want waar zijn broertjes op de stand pochen met hun 400 kilometer range pakt de Zoe e-Sport Concept uit met z'n krachtcijfers. Want dankzij ervaring opgedaan in de Formule E beschikt het kleintje over - hou je vast - 460 pk en 640 Nm aan instant koppel. Genoeg om het kleinood naar 210 kilometer per uur te lanceren... in tien seconden. Jep, best vlot dus.

renault-zoe-e-sport-concept

Gezien de volledig van koolstofvezel vervaardigde carrosserie is het zeer onwaarschijnlijk dat dit monster ooit de openbare weg zal zien. Misschien wat zonde, al valt het natuurlijk te hopen dat Renault wat kennis van deze concept meeneemt naar de volgende generatie Zoë.

renault-zoe-e-sport-concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws