Olympisch kampioene Nafi Thiam wisselt Audi in voor Polestar (Zoute GP)

Zoute GP Polestar 2021

Alsof Polestar met de 1 Gold Edition en 2 experimental nog niet genoeg nieuws had te tonen tijdens de Zoute Grand Prix besloot de Belgische afdeling ook in Knokke wereldkundig te maken dat Olympisch kampioene Nafi Thiam voortaan ambassadeur wordt van het merk.

Sporters en automerken. Het is een gouden combo. Zo is onder andere Toyota partner van Elodie Ouedraogo, is Seppe Smits ambassadeur voor Skoda en is Sam Dejonghe dikke vriendjes met BMW. Belgisch meerkampster en tevens olympisch kampioene Nafi Thiam was de voorbije jaren ambassadrice voor Audi. Ze wisselt echter de vier ringen in voor een Poolster. Jawel, Thiam is voortaan dikke maatjes met Polestar!

3x raak

Polestar - zustermerk van Volvo - maakte dit nieuwtje wereldkundig tijdens de Zoute GP. Polestar wil Thiam de komende drie jaar ondersteunen in haar training voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De Zoute GP was meteen ook een uitstekende kans voor Thiam om kennis te maken met het Polestar-gamma. Het is te zeggen; de twee modellen die het in de cataloog heeft staan. Polestar etaleert namelijk zowel de 1 als de 2. Al gaat het in beide gevallen over exclusieve uitvoeringen die voor het eerst te zien zijn in België. Allereerst is er de Polestar 1 Gold Edition. Die gouden variant van de plug-incoupé met 609 pk en 1.000 Nm koppel is één van de laatste 25 exemplaren die Polestar zal bouwen van de 1. Als een soort van mooi eerbetoon.

Zoute GP Polestar 2021

Zo mogelijk nog interessanter is de Polestar 2 Experimental. Die auto kregen we voor het eerst te zien tijdens het Goodwood Festival of Speed en is een soort van hobbyproject van de ingenieurs van het merk. Hun missie was een zo dynamisch mogelijke Polestar 2 te creëren. Het gaat dus over meer dan performance in deze P2 Experimental. Al kom je natuurlijk weinig te kort met 470 pk. De carrosserie krijgt verbrede wielkasten om de 9x21-inch wielen en de 6-zuiger Akebono-voorremmen van Polestar 1 te kunnen plaatsen. Daardoor konden ze ook de 275/30R21 Pirelli PZero Rosso performancebanden van de P1 plaatsen. Stiekem wordt er aangenomen dat Polestar deze upgrades binnenkort zal aanbieden in een optioneel pakket.


Check hier onze video van de Polestar 1:

Bekijk hier onze video van de Polestar 2:

Auteur: Auteur: Autofans
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws