Citroen SpaceTourer HYPHEN: Busje met cactussaus

citroen-spacetourer-hyphen-concept-2016_01

Citroën zal op het autosalon van Genève de SpaceTourer Hyphen voorstellen. Wat dat juist is? Wel, een busje met offroadlooks, 4X4 en een vleugje C4 Cactus.

HYPHEN HYPHEN, een opkomende Franse muziekgroep. Dat hebben ze bij Citroën ook opgemerkt en het merk besloot om samen met de muzikanten een muzikaal gepimpte versie van de SpaceTourer te bedenken. Het moet gezegd zijn, de groep heeft best smaak.

Zo besloot het viertal dat het busje best wat stoerheid mag aangemeten krijgen. Het resultaat is een hoger op de poten en met beschermstroken bekladde SpaceTourer met Airbump-details zoals we ze te zien kregen op de Aircross concept. Afwerken doet Citroën met een grijs/groene kleurstelling die achteraan overloopt in oranje en de nodige al even oranje details. Binnenin zet die kleurstelling zich verder om al even kleurrijk over te komen als de muziek van de groep. De velgen en banden, die zijn even conceptueel als een perpetuum mobile.

citroen-spacetourer-hyphen-concept-2016

Onderhuids geniet de SpaceTourer van een verhoogde ophanging, vierwielaandrijving afkomstig van 4x4-specialist Automobiles Dangel en een 150 pk sterke BlueHDi-diesel. Waardoor dit één van de kekste conceptuele kampeermobielen wordt. Wij hopen alvast dat Citroën hiervan een soort pakket destilleert voor de SpaceTourer genre Volkswagen Cross.

citroen-spacetourer-hyphen-concept-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Alain VD 14:03
afbeelding van Alain VD

Waar kan ik die bestellen?

Moet wel nog automaat op!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws