Peugeot Instinct hybrid concept is meer sculptuur dan auto (2017)

peugeot-instinct-concept-2017_01

Het Franse Peugeot heeft haar visie van de autonome toekomst onthuld. Daarbij moeten instincten primeren en vrijheid om te doen wat je wil troef zijn. Allemaal vereenzelvigd in de Instict Hybrid concept, een conceptuele stationwagen om duimen en vingers van af te likken.

Net zoals alle constructeurs gelooft Peugeot in een toekomst van autonome wagens. Het verschil zal er volgens de Fransen in liggen hoe die technologie wordt aangereikt. De Fransen, die geloven in een wereld van geconnecteerde vrijheid met een chatbot in de auto als persoonlijke assistent. Net zoals de nodige schermpjes, tablets en connectiviteit met je eigen toestellen. Al is dat uiteindelijk geen toekomst meer, denk maar aan Apple CarPlay en co. In het geval van de Instinct huist er wel ARTIK onder de kap, een nieuw cloudsysteem van Samsung dat alles in een wip met elkaar moet kunnen verbinden. Of zoiets...

peugeot-instinct-concept-2017

Vooral heerlijk

Gelukkig plaats Peugeot al die futuristische technologie in een schulp om van te kwijlen. Bijna mee een sculptuur dan een auto. Een stationwagen die toont dat Peugeot best lekkere carrosserieën kan creëren.

peugeot-instinct-concept-2017

Qua aandrijving maakt Peugeot sprake van een 300 pk sterke plug-inhybridset-up. Zijn debuut beleeft de Instinct niet op het autosalon van Genève, wel tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, een techsalon waar deze Fransoos best thuis hoort. Daarna rolt hij evenwel richting Genève.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws