Lexus LF-30 concept is luxesloep op elektrokracht (2019)

Lexus LF-30 2019

Het autosalon van Tokio is volop aan de gang. Dat wil natuurlijk zeggen dat Japanse automerken groots uitpakken. Lexus doet dat met de LF-30, een volledig elektrisch prototype dat buitenaards gestileerd is. Al hadden we van Lexus natuurlijk niet anders verwacht.

Met deze LF-30 wil Lexus vooral vooruitkijken naar een volledig elektrische toekomst. Want hoewel het Japanse merk samen met moederhuis Toyota een voortrekkersrol speelt op vlak van hybrides blijft het opvallend stil rond puur elektrische modellen. Vrees niet meer, LF-30 is hier. Een hatchback, qua design, maar wel eentje met de proporties van een S-Klasse.

2.4 ton, 536 pk

Dit is een luxesloep dus, getuige de 2.4 ton die hij op de weegschaal zet. Een heftig gewicht deels veroorzaakt door de luxe in deze LF-30 maar ook door de elektrische aandrijflijn. Zo plaatst Lexus één elektromotor in elk wiel. Goed voor een systeemvermogen van 536 pk en 700 Nm. Het zorgt er alvast voor dat de concept in 3.8 seconden de honderd aan kan tikken.

Lexus LF-30 2019

Een elektromotor is echter maar zo sterk als de accu waaruit hij stroom kan tappen. Die accu is 110 kWh groot, waardoor Lexus zegt dat deze LF-30 tot 500 kilometer ver moet geraken. Opladen? Dat kan draadloos, tot 150 kW. Laat er dan ook geen twijfel over bestaan, met deze concept wil Lexus duidelijk maken dat ze volop bezig zijn met de ontwikkeling van een volledig elektrische auto. Dat 'ie er als deze LF-30 uit zal zien? Dat betwijfelen we. Al weet je nooit met Lexus.

Lexus LF-30 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws