Honda SUV E:Prototype Concept: mondvol voor elektrische SUV (2021)

Honda SUV E Prototype

Honda presenteert op het autosalon van Shanghai een nieuw elektrische prototype. Deze keer geen geinig stadswagentje zoals de Honda e, wel een strakgelijnde crossover. Die "elektrische HR-V" staat er nu nog als een prototype in de vorm van de SUV E:Prototype Concept maar zal binnenkort op de Chinese markt verschijnen. Of ook Europa deze elektrische crossover krijgt is niet duidelijk.

Elektrificatie regeert het land. Niet anders bij Honda. Want het merk heeft op het autosalon van Shangai laten weten dat het de komende vijf jaar maar liefst 10 (!) elektrische auto's zal lanceren in China. Om die stelling kracht bij te zetten toont het merk in China de SUV E:Prototype Concept.

Concept van een concept

Die SUV E:Prototype Concept (wat een naam ook) is trouwens niet de eerste plaagstoot van Honda om een elektrische crossover aan te kondigen. Want vorig jaar was er al de SUV E (volg je nog?). Het lijkt er op dat het prototype dat nu wordt getoond al een meer productierijpe conceptvariant is van de conceptwagen die we vorig jaar kregen te zien. Waardoor een productieversie wel eens om de hoek kan loeren. Ook al heeft Honda met nog geen woord gerept over de aandrijflijn onder de kap. Nu ja, het Japanse merk spreekt van "opvallend rijplezier". Al kan je dat ook in een Trabant hebben natuurlijk.

Honda SUV E Prototype

Hoe dan ook, de productieversie van deze conceptwagen is initieel voor de Chinese markt bestemd. Het is momenteel zelfs niet duidelijk of Honda deze elektrische crossover naar Europa zal halen. Niet in het minst omdat de Europese markt een steeds kleinere rol speelt voor het Japanse merk. Meer info bij de onthulling van de productieversie!

Honda SUV E Prototype

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws