Vet: Hyundai Grandeur Heritage Series is 80's EV (2021)

Hyundai Grandeur Heritage Series

Het Zuid-Koreaanse Hyundai kijkt dit jaar duidelijk met weemoed terug naar haar verleden. Na de originele Pony die in een elektrisch jasje werd gestoken is het nu de beurt aan de Grandeur, het vlaggenschip van Hyundai uit de jaren 80.

Een Mercedes S-Klasse, Lexus LS400 en BMW 7 Reeks, je kent ze zonder twijfel. Maar wat was de luxelimousine van Hyundai in de jaren 80? Juist ja, de kans is groot dat je die niet kent. Hyundai wil daar nu verandering in brengen door de originele Grandeur uit 1986 in een opgefrist jasje te steken. Kopen kan je het niet, even wegdromen des te meer.

80's vibe

Het moet namelijk gezegd dat deze Heritage Series Grandeur een bepaalde X-factor heeft met zijn hoekige jaren 80 vibe. Net zoals bij de Pony restomod van eerder dit jaar wordt het uiterlijk van de Grandeur opgewaardeerd met subtiele details. Kijk maar naar de volledige LED-lichten rondom en zilveren stootlijn. We willen de vergelijking niet trekken maar dit kon zo een auto uit game Cyberpunk 2077 kunnen zijn.

Hyundai Grandeur Heritage Series

Hoewel het uiterlijk subtiel opgefrist werd, ging Hyundai met een veel grovere borstel door het interieur. Daar werd het gehele dashboard ingewisseld voor een hypermodern exemplaar met de nodige schermpraal. Ook de lederen stoelen vooraan en velours achterbank zijn plaatjes geworden. Net zoals de dakbekleding waarin een 3D-effect werd verwerkt.

306 pk

Hyundai pronkt wel dat deze Grandeur Heritage Series een elektrische restomod is, technische details geeft het Koreaans merk niet. Waardoor we misschien zelf even moeten wegdromen. Want stel je even voor dat deze Grandeur de 306 pk sterke aandrijflijn van de Ioniq 5 AWD zou gebruiken gekoppeld aan een accu van 77 kWh. Of anders gezegd: een overdreven jaren 80 gestileerde sedan die de komende decennia nog mag rondrijden in Europa. Stiekem zien we hier wel een markt voor.

Hyundai Grandeur Heritage Series

Waarom Hyundai te midden van haar elektrische revolutie eveneens besluit enkele klassieke modellen in een elektrisch jasje te steken is niet duidelijk. Al kijken we nu al uit naar de volgende uit de heritage-reeks! Misschien volgende keer een Scoupe, Hyundai?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws