VIDEO: Toyota Urban SUV is stiekem "bZ2X" die in 2024 op de markt komt

Toyota urban SUV bZ2X EV

Toyota springt volgend jaar in de vijver van de elektrische compacte crossovers en blikt daar nu al op vooruit met deze Urban SUV Concept. Laat er geen twijfel over bestaan, dit is de bZ2X zoals we 'm in 2024 op ons bord gaan krijgen.

Op dit moment verkoopt Toyota één volbloed EV - en nog een middelmatige ook. Daar moet vanaf volgend jaar al verandering in komen, want tot en met 2026 zal de EV-familie van Toyota groeien naar zes stuks. Het startschot wordt volgend jaar gegeven met een "B-SUV" die het kan opnamen tegen pakweg de Jeep Avenger, Peugeot e-2008 en Volvo EX30.


CHECK HIER ONZE VIDEO:


Vinnen

Het is niet toevallig dat we die Volvo hierboven oplijsten, want de conceptauto die het productiemodel vooraf gaat deelt serieus wat trekjes met die Zweed. Het staat de Japanner wel, met een stoer hammerhaai-lichtsignatuur en rechte hoekige lijnen. Merk op hoe twee vinnen vanaf de onderbumper over de motorkap in het interieur tot achteraan de spoiler lopen. Benieuwd of dit designstukje de overstap maakt naar het productiemodel volgend jaar.

Want dat is het 'm juist natuurlijk. Deze 4,3 meter lange Urban SUV mag dan wel een concept zijn, als het productiemodel volgend jaar al op de markt moet verschijnen zullen de verschillen marginaal zijn. Denk klassieke zijspiegels, bravere velgen en een stel ruitenwissers en je hebt het waarschijnlijk al gehad. Durven we het dan ook zeggen? Toch wel: dit zal één van de knapste B-segment EV's op de markt worden. Van Toyota nota bene!

Long Range onder de kap

Al moet een EV het niet enkel van zijn looks hebben (kijk maar naar de strijd tussen Tesla Model 3 en Polestar 2). Nee, een elektrische auto moet ook uit kunnen pakken met interessante specificaties. Daar laat Toyota ons wat op onze honger zitten, want we weten nog noppes over de onderhuidse componenten van deze "bZ2X". Het is te zeggen, Toyota maakt gewag van een versie met één motor op de vooras en een variant met twee elektromotoren (vierwielaandrijving). Daarnaast komt er ook een "standard range"- en "long range"-accu. Over welke vermogens en volumes we spreken, dat is koffiedik kijken.

Toyota urban SUV bZ2X EV

Het goede nieuws? Toyota zal al in de eerste helft van 2024 het uiteindelijke productiemodel lanceren mét alle specificaties. Dit is er eentje - geloof het of niet - waar we erg naar uitkijken. Niet in het minst omdat Toyota nu wél elektrificatie omarmt heeft.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws