Dit is de enige Lamborghini Sesto Elemento die te koop staat

sesto-elemento-tekoop_01

De tot 20 stuks gelimiteerde Sesto Elemento is een circuitbeestje van Lamborghini met een leeggewicht van amper 999 kilogram. Een eigenaar besloot echter zijn verzamelobject de verkoop in te duwen met een vraagprijs van maar liefst 3 miljoen euro. Hoe je 'investering' spelt?

Tegenwoordig zitten we allemaal te kwijlen op megalomane circuitspeeltjes genre McLaren P1 GTR. Echter mag je die maar een paar keer per jaar over het circuit sturen onder begeleidend oog van McLaren zelf. Niets van dat bij deze Lamborghini. Want kocht je één van de 20 Sesto Elemento's, dan mocht je er mee doen wat je maar wou. Nu ja, straatlegaal is het ding niet waardoor je sowieso je heil moest zoeken op de racebaan.

De wagen valt op door het lage gewicht van amper 999 kilogram. Dat pluimgewicht wordt voortgestuwd door een 5.2-liter V10 met 570 pk en 540 Nm. Goed voor een sprintje naar de honderd in 2,5 seconden waardoor deze Lamborghini bij de snelste der aarde hoort.

Zo'n twee miljoen euro moest je neerleggen voor dit stuk Italiaans techniek. Deze Sesto staat te koop voor 3 miljoen euro waarbij er geen meter is gereden met de wagen. Enerzijds zonde, anderzijds een goede investering. Als de wagen voor die prijs de deur uitgeraakt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws