Niet de Golf, wel de worst is VW's best verkopende product van 2019

Volkswagen Worst verkoop 2019

Het meest succesvolle product van Volkswagen in 2019 was niet de Golf of een software-update voor dieselmotoren... nee, wel een ouderwetse Duitse curryworst. Met maar liefst 6.8 miljoen worsten is VW een niet te onderschatten vleesproductproducent.

Volg je Autofans al langer, dan weet je dat we uitermate fan zijn van VW's curryworst. En we zijn niet alleen, want de worst bereikte in 2019 nieuwe verkoopstoppen. Met 6.8 miljoen exemplaren verkoopt Volkswagen meer worsten dan auto's. Letterlijk. Want in 2019 produceerde de gigant maar 6.2 miljoen auto's.

Worst über alles

De productie van de VW-worst zit daarmee in de lift. Want in 2015 produceerde VW nog 6.3 miljoen worstjes. Zonder daarvoor nieuwe varianten of uitvoeringen te verzinnen. Geen crossover-worst dus, gewoon hetzelfde product dat VW al sinds de jaren 70 produceert.

Zonder twijfel zullen er over de jaren kleine tweaks hebben plaatsgevonden maar té ver afwijken van het recept, dat is uit den boze. Dat werd vorig jaar nog maar eens bewezen toen werknemers klaagden dat de worst plots niet meer hetzelfde smaakte. Oorzaak? Het veranderen van leverancier voor de bijhorende ketchup. Een fout die VW snel recht wist te zetten.

Dit mag allemaal wat In de Gloria klinken maar VW neemt haar worst heel serieus. De worst heeft zelfs een officiële onderdelennummer bij VW. Zin in een lolletje? Bel dan maar een naar je VW-dealer en vraag naar onderdeelnummer 199.398.500. Toe dan, je durft niet...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jeanske 17:32
afbeelding van Jeanske

Als het maar voor co2 uitstoot zorgt dan past het in de portfolio van VW☹️

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws