Japans of Duits? Dit heeft de Suzuki Vitara standaard vergeleken met zijn concurrenten!

Suzuki Vitara hybrid

Op zoek naar een nieuwe compacte SUV? Dan heb je ongetwijfeld enkele Duitse merken op je lijstje staan. Maar wist je dat de Suzuki Vitara kan schermen met een uitgebreidere standaarduitrusting? Kiezen voor deze Japanner kan je dus heel wat geld besparen.

De zoektocht naar een nieuwe auto is er vaak een van kijken en vergelijken. Van modellen, kofferruimtes en catalogusprijzen, maar ook van opties. En daar hebben de Japanse merken traditiegetrouw een voordeel, en zeker Suzuki. Opties waar je bij klassieke Europese merken - en in het bijzonder Duitse merken - vaak voor moet bijbetalen, zijn bij Suzuki helemaal standaard.

Standaard? Tuurlijk!

Neem nu automatische airco. Standaard op elke Vitara, en een optie bij heel wat Duitse merken. Zelfs bij de premiummerken zo blijkt, waar je al snel 500 tot 600 euro oplegt om de temperatuur aan boord automatisch in te stellen. Nog op vlak van comfort zien we bijvoorbeeld zetelverwarming standaard vanaf de Vitara GL+. Kijk je bij de klassieke Europese merken, dan betaal je voor deze optie makkelijk vaak 300 euro of meer. Ook qua veiligheid schermt de Vitara GL+ standaard al met heel wat snufjes. Een achteruitrijcamera bijvoorbeeld, die parkeren een heel stuk makkelijker maakt. Wil je op een scherm zien wat er achter je auto gebeurt als je achteruitrijdt, dan betaal je bij de Duitse merken ook hier weer minstens 300 euro. De Suzuki pakt bovendien uit met een dodehoekwaarschuwing, die in de achteruitkijkspiegel aangeeft wanneer er iemand in je dode hoek zit. Voordeel voor jou? Makkelijk bijna 500 euro.

Value for money

De Vitara met de meeste value for money is ongetwijfeld de Vitara GL+. Voor 24.099 euro krijg je dus standaard een adaptieve cruise control, digitale radio, automatische airco, zetelverwarming, een achteruitrijcamera en dodehoekwaarschuwing. Om maar enkele zaken op te noemen. Bij een Duitse concurrent met dezelfde catalogusprijs moet je bijbetalen voor die opties, en dan komt er al makkelijk nog eens 2.000 euro extra bij. Nu, geen paniek: er is een Suzuki Vitara voor elk budget. Je rijdt je Suzuki-verdeler immers al buiten met een mild hybrid Vitara GL vanaf 17.799 euro. En de Vitara GLX doet nog een schepje bovenop de GL+: voor 25.799 euro is deze Vitara niet alleen luxueuzer aangekleed, maar doet hij er nog eens onder meer parkeersensoren en een navigatiesysteem bovenop. Laat je dus niet automatisch verleiden door de bekende usual suspects als je een nieuwe compacte SUV zoekt. Wie echt slim is, die kijkt, vergelijkt en... bespaart!

Suzuki Vitara vergelijk
Auteur: Auteur: Sponsored
Reacties: 0 reacties

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws